to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:53 | 09.07.2020

Πολιτική

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία της χώρας: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία της χώρας.


Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πώς τις τελευταίες μέρες, είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες φαρμακοποιών του Ηρακλείου, για μεγάλες ελλείψεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα, ακόμα και σε γενόσημα, αλλά και σε άλλα υγειονομικά υλικά, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό, όχι μόνο στον κλάδο αλλά και στους ασθενείς.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί, σε τοπικά ΜΜΕ,  δυσκολεύονται να καλύψουν το πελατολόγιό τους και να εκτελέσουν τις παραγγελίες του 15νθημέρου, ενώ παρατηρούν ότι σε ολοένα και περισσότερα σκευάσματα υπάρχει πλέον η ένδειξη «περιορισμένη επάρκεια», που είναι και προάγγελος έλλειψης από την αγορά.

Ως αιτίες αυτής της έλλειψης ονοματίζουν την εξαγωγική πολιτική που ακολουθούν πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην αγορά η πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα, σε υπόμνημα που επέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου στον ίδιο τον Υπουργό, στη συνάντηση του Υπουργού με την 7η ΥΠΕ, 3/7/2020, στην οποία και κλήθηκαν να συμμετέχουν, μεταξύ άλλων προβλημάτων του κλάδου, θίγεται και το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων που παρατηρείται.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό:

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες καταγγέλλονται;

- Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να προχωρήσει στον περιορισμό των παράλληλων εξαγωγών, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να μην εμποδίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)