to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

SOS από το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πάτρας

Όπως όλα τα νοσοκομεία, το νοσηλευτικό προσωπικό που τέθηκε σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού δεν αναπληρώθηκε


EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σοβαρά προβλήματα ασφαλούς λειτουργίας αντιμετωπίζει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πάτρας «Καραμανδάνειο» εξαιτίας της υποστελέχωσής του σε ιατρικό αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως όλα τα νοσοκομεία, το νοσηλευτικό προσωπικό που τέθηκε σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού δεν αναπληρώθηκε, ενώ σχεδόν καθημερινά ανιχνεύονται θετικοί στον κορωνοϊό νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη εργασιακή πίεση προκειμένου να "βγαίνουν" οι βάρδιες.

Στον ιατρικό τομέα, επίσης, μήνα με τον μήνα το νοσοκομείο απογυμνώνεται και απαξιώνεται, αφού γιατροί και συνταξιοδοτούνται, αλλά και νέοι γιατροί δεν έρχονται για ειδίκευση ούτε φυσικά γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

Πρόκειται για το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της δυτικής Ελλάδας με ανεπτυγμένα όλα τα τμήματά του, που σήμερα και στο άμεσο μέλλον (εντός του 2022) αρκετά από αυτά κινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων, οι οποίες δεν δείχνουν να συγκινούν τους κυβερνώντες.

Στο Αναισθησιολογικό συνταξιοδοτούνται άμεσα οι τρεις από τους τέσσερις γιατρούς, με συνέπεια να δυσλειτουργήσουν όλα τα χειρουργικά τμήματα.

Το Ορθοπαιδικό, που κάποτε ήταν πρότυπο για τον παιδιατρικό χώρο, διαθέτει μόνο δύο μόνιμους γιατρούς, με συνέπεια να μην μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των μικρών ασθενών.

Οριακά χαμηλή είναι η στελέχωση και στο Τμήμα Γενικής Παιδοχειρουργικής, όσο και στο Ακτινολογικό, ενώ η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, που προσφάτως ανέπτυξε και τμήμα νοσηλείας παιδιών με Covid-19 (με απόφαση της 6ης ΥΠΕ, παρά τις αντιρρήσεις των στελεχών του νοσοκομείου), όπως αναφέρει η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών, "λειτουργεί σε μη κατάλληλο χώρο", ενώ στερείται γιατρών με ειδικότητα Παιδολοιμωξιολογίας και Παιδοκαρδιολογίας, που είναι απαραίτητες για τους νοσούντες από Covid-19.

* Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός, διευθυντής ΕΣΥ/ΜΕΘ Γ.Ν. Πατρών και πρώην πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)