to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 08.03.2013

Κοινωνία

Σωματείο εργαζομένων στην πρόληψη: ««Ψήφιση Νέου Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών με Ολίγον Πογκρόμ στους Εξαρτημένους»

«Την περασμένη Τετάρτη, την ίδια ώρα που συζητιόταν το Σ/Ν "Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών" στην Βουλή, η αστυνομία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας εξαπέλυε πογκρόμ εναντίον εξαρτημένων χρηστών ουσιών, στο Κέντρο της Αθήνας. Γέμιζε η Βουλή από ανέξοδους πανηγυρισμούς περί "φιλελευθεροποίησης" και "συνθέσεων", κι από πατερναλιστικές διαβεβαιώσεις πως οι εξαρτημένοι από δω και μπρος δεν θα αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης


Και προσθέτει:


 Και μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα, εκεί όπου η πραγματικότητα μιλά την σκληρή γλώσσα της κοινωνικής εξαθλίωσης, οι «ευεργετούμενοι» του νέου νόμου συγκεντρώνονταν παρά την θέλησή τους απ’ την αστυνομία και μεταφέρονταν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας.

Δεν θα μπορούσε, αλήθεια, να βρεθεί πιο γλαφυρή ερμηνεία του νέου νόμου, απ’ αυτήν που η ίδια η τρικομματική κυβέρνηση έδωσε την Τετάρτη. «Νύχτες κρυστάλλων με δημοκρατικά πυροτεχνήματα» – να το νέο γενικό δόγμα, σ’ όλο το μεγαλείο της υποκρισίας του στην περίπτωση της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Αντί η Πολιτεία να δημιουργήσει πραγματικά ένα Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο στην Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων με επάλληλο συντονισμό μέχρι το πεδίο των παρεμβάσεων, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τους εξαρτημένους και με τον νέο νόμο, για να «χαϊδέψει» κατεστημένα μικροσυμφέροντα στις δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, οξύνοντας τους μυωπικούς ανταγωνισμούς τους γύρω απ’ την μοιρασιά της συρρικνωμένης πίττας, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει προσκλητήριο σε δήθεν «εθελοντικές» και «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ (που δρουν ως lobby για «αρπαχτές») να δώσουν έναν ακόμα πιο «ευέλικτο» τόνο στο αλληλοφάγωμα και περιστέλλει περαιτέρω τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.



Ως Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης καλούμε όλους τους συναδέλφους  στον Τομέα της Υγείας να μην βάλουμε πλάτη στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού, που περνά και από την βίαιη εκκένωση του Κέντρου της Αθήνας για να δοθεί κοψοχρονιά στους «επενδυτές», απ’ την μετατροπή των δημόσιων δομών υγείας σε χωματερές ψυχών και των εργαζομένων τους σε αυτάρεσκους ανθρωποφύλακες. Να σηκώσουμε το μπόι μας και να κοιτάξουμε πάνω απ’ τις μικροανάγκες μας, λέγοντας «όχι» στο υποκριτικό σύστημα που παίζει μ’ αυτές, για να μας μετατρέψει σε μορφωμένα κτήνη. Να τινάξουμε το καπίστρι του φόβου, για να αντισταθούμε στην απάνθρωπη μεταχείριση των πληθυσμών που χρίζουν βοήθειας και τους οποίους έχουμε καθήκον -αυτούς και μόνο αυτούς- να υπηρετούμε.  

(η σελίδα του σωματείου: http://prolipsiworkers.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8.html

απ' όπου και η αναγγελία της παρακάτω εκδήλωσης:

Κοινή Εκδήλωση Σωματείων Εργαζομένων στην Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων: "Αναζητώντας Παράδειγμα: Από την κοινωνία της εξάρτησης, στην Κοινωνία των Ανθρώπων"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)