to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 14.09.2013

Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Προληψης Εξάρτησης: "Καταδικάζουμε τους Ναζί απ' όπου κι αν προέρχονται"

Ψήφισμα συμπαράστασης προς τα μέλη της ΚΚΕ που δέχτηκαν την επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αβγής στο Πέραμα, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Προληψης Εξάρτησης


ΨΗΦΙΣΜΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ…

Ως Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης καταδικάζουμε την άνιση, άνανδρη επιδρομή χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ, το βράδυ της Πέμπτης, 12 Σεπτέμβρη, στο Πέραμα.

Για μια ακόμα φορά οι νεοναζί μάς δείχνουν ότι δεν θέλουν να ορθώσουν ανάστημα στο φως του ήλιου, απέναντι σ’ αυτούς που διαλύουν τη χώρα και στραγγαλίζουν τον λαό, αλλά στήνουν καρτέρια μες στο σκοτάδι ενάντια σ’ όσους αντιστέκονται στη διάλυση και στο στραγγάλισμα. Ότι στόχος τους δεν είναι τα στέκια των πλουσίων που φαλίρισαν τη χώρα, αλλά οι λαϊκές γειτονιές όπου ζούμε όσοι πληρώνουμε «τα σπασμένα» των πλουσίων. Ότι δουλεύουν, τελικά, για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους του Περάματος κι όχι για τους ναυτεργάτες του Περάματος – κατά προτίμηση νύχτα, μάλλον για να πληρώνονται διπλή ταρίφα.

Απέναντι στη μουλωχτή δράση των ναζιστικών συμμοριών η μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί είναι η ανοιχτή πολιτική οργάνωση και δράση του λαού. Ο λαός πρέπει να απομονώσει τους φασίστες, να μην τους αφήνει να ασκούν τρομοκρατία στις γειτονιές του, να μην τους επιτρέπει να επιβάλουν τη σιωπή και την πολιτική αδράνεια εκεί όπου οι εργαζόμενοι ζουν τις αθλιότητες του σάπιου συστήματος κι όπου -μονάχα εκεί- γεννιούνται σοβαρές εστίες αντίστασης. 

Να μην φοβηθούμε τα καδρόνια και τις πρόκες του συστήματος. 

Να τους διώξουμε όλους μια και καλή, για ν’ ανασάνουμε καθαρό αέρα. 

Είμαστε περισσότεροι, πιο δυνατοί κι η ενότητά μας τρομάζει όλους μαζί τους ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους κολαούζους τους με τις κοντοκουρεμένες ψυχές.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εννιά τραυματίες του ΚΚΕ και, με την ευκαιρία τούτου του ψηφίσματος, ανακοινώνουμε την από βδομάδας ειλημμένη απόφασή μας να συμμετέχουμε στο 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τραπεζάκι του Σωματείου μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)