to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 11.10.2022

Πολιτική

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση αντί να θωρακίσει ενεργειακά τα νοσοκομεία της χώρας, σκοπεύει να τα αφήσει χωρίς φως και θέρμανση;»

«Αποτελεί πραγματικά απορία όλων μας, αν οι παλινωδίες αυτές έχουν ως ενορχηστρωτή το Υπουργείο Υγείας και αν ο κ. Πλεύρης αντιλαμβάνεται ως σοβαρό μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας στα νοσοκομεία την εγκατάλειψη των ασθενών στο σκοτάδι και το κρύο» δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου


Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) περί εξοικονόμησης ενέργειας, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Εμβρόντητη η κοινωνία του Ηρακλείου παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τις αποφάσεις της Διοίκησης του ΠΑ.Γ.Ν.Η. που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας του νοσοκομείου.

Μετά τις αποκαλύψεις και τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η αρχική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς φως και θέρμανση τις περισσότερες ώρες της ημέρας για όλο τον χειμώνα προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας, ήρθε μια νέα απόφαση από τη διοίκηση  που διευκρινίζει ότι τα μέτρα αυτά θα είχαν δοκιμαστική εφαρμογή μόνο για τον Οκτώβριο.

Στην προσπάθεια να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα, μιλούν για μέτρα σχετικά με τη θέρμανση για τον Οκτώβριο στην Κρήτη, όπου ο κόσμος ακόμα φοράει κοντομάνικα και συνεχίζει τα μπάνια του στη θάλασσα!

Αποτελεί πραγματικά απορία όλων μας, αν οι παλινωδίες αυτές έχουν ως ενορχηστρωτή το Υπουργείο Υγείας και αν ο κ. Πλεύρης αντιλαμβάνεται ως σοβαρό μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας στα νοσοκομεία την εγκατάλειψη των ασθενών στο σκοτάδι και το κρύο.

Το ελάχιστο που περιμένουμε από τον κ. Υπουργό είναι να τοποθετηθεί επίσημα αναφορικά με αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις και να ξεκαθαρίσει αν αποτελούν κεντρικές αποφάσεις του Υπουργείου ή αν η Διοίκηση του κάθε νοσοκομείου λειτουργεί αυτοβούλως.

Επιπλέον ο κ. Πλεύρης θα πρέπει να μας διευκρινίσει πώς σκοπεύει να θωρακίσει ενεργειακά τα δημόσια νοσοκομεία ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)