to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 03.03.2016

Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: "Θα δώσουμε τη μάχη για το ασφαλιστικό ακόμα και χωρίς την αντιπολίτευση"

Την πεποίθηση ότι η χώρα μας πατά σε στέρεο έδαφος και έχει ξεπεράσει τα ογκώδη προβλήματα του 2014 εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, κατά την παρουσία του στην σημερινή εκπομπή "Αταίριαστοι" της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.


"Η Ελλάδα έχει πλέον αξιοπιστία και στην Ευρώπη. Αποκτούμε συμμάχους. Το ζήτημα που προκύπτει με το ΔΝΤ υποχρεούνται να το λύσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: "Στην Ευρώπη συμφωνούν ότι το ελληνικό χρέος είναι παράμετρος της συμφωνίας. Είναι και δική μας θέση ότι όσο πιο γρήγορα πάμε στη συζήτηση για το χρέος, θα απελευθερωθεί η ελληνική οικονομία και θα σταθεροποιηθεί το κλίμα στις επενδύσεις. Ταυτόχρονα, η Ευρώπη έχει αποδεχθεί τη βασική στρατηγική των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που συντελούνται στη χώρα μας και έχουν πολλαπλώς εγκριθεί με τις εκλογές. Τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για το 2015 είναι καλύτερα από ότι περίμεναν οι θεσμοί. Συνεπώς, το πλαίσιο της ευρωπαϊκής συζήτησης είναι θετικό για εμάς".

Ως βασική γραμμή άμυνας της κυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε "την μη περικοπή των συντάξεων, κάτι που ευνοεί και την εμπορική λειτουργία αλλά και την επιβίωση των οικογενειών. Διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις κάτι που ως στρατηγική για το ασφαλιστικό έχει γίνει αποδεκτό από τους εταίρους μας στην Ευρώπη".

"Είναι βέβαια λυπηρό", συνέχισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος "το ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ενώ κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία δεν συντάσσεται, έστω και τώρα, με την βασική διαπραγματευτική γραμμή της χώρας, γιατί δεν υπερασπίζεται τις συντάξεις και το μόνο που προτείνει είναι η ιδιωτική ασφάλιση, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και η κατάσχεση των αγροτικών επιδοτήσεων για τα χρέη του ΟΓΑ".

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος άσκησε έντονη κριτική στη στάση της Αντιπολίτευσης, λέγοντας: "Δεν τους έχουμε ανάγκη. Γνωρίζουμε ότι θα καταψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όμως, εμείς θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στην κοινωνία. Θα δημιουργήσουμε ένα δίκαιο, δημόσιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και θα δώσουμε τη μάχη και χωρίς τη Νέα Δημοκρατία".

Και συνέχισε: "Μέλημά μας είναι οι συνταξιούχοι να μην χάσουν τη σύνταξή τους, οι μισθωτοί να μείνουν στη δουλειά τους και να έχουν σύνταξη στο μέλλον, οι εργοδότες να καλύπτουν το 1% αύξηση στις εισφορές και ας έχουν λίγο μικρότερο κέρδος, οι αγρότες να συμμετέχουν στην αγροτική ανασυγκρότηση και να φορολογούνται μόνο όσοι έχουν μεγάλα εισοδήματα, ενώ στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες έχουμε δώσει από τις 10.000 ευρώ εισόδημα, επιπλέον 50% έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές, η οποία κινείται μειούμενη, έως το ποσό των 50.000 ευρώ. Θέλουμε όσοι έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα να συνεισφέρουν για λογαριασμό όσων δεν μπορούν ".

Απευθυνόμενος δε στον έτερο καλεσμένο της εκπομπής, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Βρούτση, είπε: "Μην παίζετε θέατρο κ. Βρούτση! Χρειαζόμαστε συνομιλητές που να πατούν στην πραγματικότητα και να καταλαβαίνουν τις ανάγκες της κοινωνίας. Ένας συνομιλητής που αδυνατεί να κατανοήσει ότι οι επιλογές του έχουν κριθεί και απορριφθεί τρεις φορές από την ψήφο των πολιτών, δεν κάνει καλό στη χώρα. Απαιτεί δημοκρατική ευαισθησία το να αποδεχθείς το αποτέλεσμα των εκλογών μόλις 4 μήνες μετά την τέταρτη εκλογική μάχη που ηττήθηκαν αυτές οι λογικές".

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, προσθέτοντας: "Κατανοούμε γιατί η Αντιπολίτευση περιχαρακώνεται σε μια στείρα κριτική. Τους πειράζει που προκηρύσσουμε θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ενώ οι ίδιοι τους απέλυαν. Που ανοίγουμε το νοσοκομείο Θήρας, το οποίο κρατούσαν κλειστό. Τους πειράζει που ανασυγκροτούμε το ασφαλιστικό, ενώ οι ίδιοι θέλουν ιδιωτική ασφάλιση. Τους πειράζει που αδειοδοτούμε τα κανάλια, ενώ οι ίδιοι παραβίαζαν επί 25 χρόνια το Σύνταγμα. Τους πειράζει να γνωρίζουν ότι η δεξιά αντίληψη της Siemens, των κουμπάρων, των δομημένων ομολόγων, των θαλασσοδανείων, τελείωσε. Τους πειράζει να γνωρίζουν ότι αυτή η πολιτική και όσοι την εκπροσωπούν, τελείωσαν για την Ελλάδα".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)