to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:40 | 18.03.2016

Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: Το προσφυγικό και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε εχθές στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Βασίλη Χιώτη "Ταπί και Ψύχραιμοι" του Ρ/Σ ΒΗΜΑ 99,5 FM, δήλωσε ότι "η συγγνώμη του κ. Μουζάλα είναι αρκετή. Δεν αναιρεί τη θέση της χώρας για την ονομασία της ΠΓΔΜ και δεν δημιουργεί δεδικασμένο, ούτε δεσμεύει τη χώρα, με δεδομένο ότι ο κ. Μουζάλας δεν εκπροσωπούσε τη χώρα σε κάποιο δημόσιο φόρουμ, αλλά μιλούσε σε συνέντευξη".


"Τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας είναι η αξιολόγηση και η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό", συνέχισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. "Εκεί θα δώσουμε όλο το βάρος. Η ευθύνη όλων μας είναι να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει από κοινού στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αυτό είναι το μείζον. Έχουμε απόλυτο σεβασμό απέναντι στο λειτούργημα που μας έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός".

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε, επίσης, ότι "στην πολιτική δεν κάνουμε χατίρια στις συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις αλλά έχουμε ένα καθήκον, μία υποχρέωση «να κάνουμε το χατίρι» στους Έλληνες πολίτες. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, και έναν κοινό δρόμο, να αλλάξει ρότα η χώρα, να ορθοποδήσουμε στην Ευρώπη και να καθαρίσουμε με το παλιό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς". Συμπλήρωσε δε, ότι "στις δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Καμμένος δεν αναιρεί την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Έχει ένα θέμα με τον κ. Μουζάλα, το έχει θέσει στον Πρωθυπουργό και θα το λύσει μετά τη Σύνοδο Κορυφής με τον Πρωθυπουργό".

Ως προς το ζήτημα της αξιολόγησης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί στη διαπραγμάτευση "την υπεράσπιση των συντάξεων, το αφορολόγητο, μεταξύ άλλων και για τους αγρότες, αλλά και τη διασφάλιση ότι δεν θα γίνει «πλιάτσικο» με τα κόκκινα δάνεια, διότι επιθυμούμε τόσο την προστασία της κατοικίας, όσο και της επιχειρηματικότητας".

"Νομίζω, ότι είναι καλό το κλίμα στη διαπραγμάτευση", σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος. "Τα μηνύματα που έρχονται δείχνουν ότι θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις βασικές μας θέσεις και ότι θα μπορέσουμε να εισάγουμε και τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για το αφορολόγητο στους αγρότες". Διευκρίνισε δε, ότι η είδηση που ακούγεται για "μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου είναι μία από τις προτάσεις των δανειστών και όχι της Ελληνικής κυβέρνησης. Η δική μας πρόταση είναι να μειώσουμε προοδευτικά τους φορολογικούς συντελεστές, περισσότερο για τα χαμηλά εισοδήματα, με αναλογικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη".

"Δεν βάζουμε διαχωριστική γραμμή, ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει στην πατρίδα μας με βάση τις δυνατότητές του, αυτό σημαίνει δίκαιο και αναλογικό σύστημα. Συνεπώς, όσο περισσότερα καθαρά έσοδα έχει κάποιος, είτε είναι μισθωτός, είτε ελεύθερος επαγγελματίας, είτε αγρότης, θα βοηθά με δίκαιο και αναλογικό τρόπο την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική λειτουργία της χώρας", πρόσθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. "Και βέβαια θα πρέπει να φτιάξουμε και ένα κράτος που θα πάψει να είναι σπάταλο, υπέρογκο και ρουσφετολογικό. Όσο πιο αποτελεσματικό είναι το κράτος, τόσο πιο καλό είναι για την κοινωνία και την ιδιωτική οικονομία. Αυτό το μείγμα θέλουμε να επιτύχουμε".

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, είπε χαρακτηριστικά: "Πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε τους δανειστές, ώστε να καταλάβουν ότι η Ελληνική κοινωνία δεν θέλει υπέρογκη φορολόγηση. Διότι, η υπέρογκη φορολόγηση οδηγεί στην εξασθένιση της οικονομίας και όχι στην ενδυνάμωσή της. Αυτή είναι η λάθος συνταγή των μνημονίων και της λιτότητας".

Και κατέληξε: "Φαίνεται ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους δανειστές σε χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, διότι μεταξύ άλλων, υπάρχει ταυτόχρονα μεγάλη εξυγίανση στον δημόσιο τομέα και συλλέγουμε χρήματα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τις λίστες του εξωτερικού. Σημειώνω ότι το ζήτημα της οικειοθελούς αποκάλυψης καταθέσεων, τα μέτρα για τις κάρτες και τη σύνδεση του πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο, είναι στην ατζέντα του κοινοβουλευτικού έργου της ερχόμενης εβδομάδας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)