to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 13.01.2016

Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με την άναρχη λειτουργία της αγοράς, την υπεράσπιση των ημέτερων και του μεγάλου πλούτου

Για την αποκάλυψη της πολιτικής ταυτότητας του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο, σήμερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Φάμελλος, ως καλεσμένος της εκπομπής "ΕΡΤ Ενημέρωση", απαντώντας στη χθεσινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη "με τι μούτρα θα πάει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο στην Eldorado Gold", απάντησε:


"Ο Πρωθυπουργός θα πάει περήφανα και τίμια στο Νταβός και θα πει στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, ότι στην Ελλάδα υπάρχει νομοθεσία που τηρείται. Ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφαλίζει ίσους κανόνες για όλους τους επιχειρηματίες και είναι αμερόληπτη, ώστε η χώρα να έχει σταθερό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την οικονομία. Ότι δεν υπάρχει μόνο fast track για τους "κολλητούς" και διαφθορά, αλλά ίση μεταχείριση, δικαιοσύνη και νομιμότητα για όλους".

Επιπλέον, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, δήλωσε:

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι κεντρώος. Έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό και ταυτίζεται με την πλέον άναρχη λειτουργία της αγοράς και την υπεράσπιση του μεγάλου πλούτου. Έχει ήδη επιλέξει ότι είναι υπέρ της λειτουργίας του μεγάλου και κρατικοδίαιτου κεφαλαίου εις βάρος της εργασίας, της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος. Οι συμμαχίες που έκανε με στελέχη, όπως οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης, αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία σχέση με τον κεντρώο χώρο".

"Συνεπώς, η εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. δεν ανανεώνει το πολιτικό σκηνικό. Η πολιτική που υπηρετεί, έχει ήδη ασκηθεί. Πρόκειται για την πολιτική των 150.000 απολύσεων στο δημόσιο, χωρίς καμία αξιολόγηση, της φτώχειας και της λιτότητας".

Ο Σωκράτης Φάμελλος, σχολίασε και την χθεσινή δήλωση του κ. Καραγκούνη, σύμφωνα με την οποία "πρέπει να παραχθεί πλούτος στη χώρα", λέγοντας: "Αναρωτιέται, κανείς, το θέμα της χώρας είναι ο πλούτος ή η εργασία; Στην Ελλάδα των 1,5 εκ. ανέργων, το θέμα είναι τα κέρδη της Siemens ή η λειτουργία της κοινωνίας;".

Σε σχέση με τα κόμματα τα οποία αυτοχαρακτηρίζονται κεντρώα, αλλά συμμάχησαν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και γενικά τις πολιτικές της Ν.Δ., "αυτό δεν συνέβη στη βάση μιας κεντρώας πολιτικής, αλλά στη βάση μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Γι' αυτό και σήμερα επηρεάζονται. Όταν συμφώνησαν στην πλέον ακραία ανάγνωση των Μνημονίων και στην υπόκλιση της λογικής Σόιμπλε- Ντάισελμπλουμ, πρακτικά ενέταξαν το σύνολο του παλαιού δικομματισμού σε μια σκληρή, δεξιά, συντηρητική ανάγνωση της πολιτικής".

Και συνέχισε: "Σε αντίθεση με την πολιτική της ΝΔ εμείς συνδιαλεγόμαστε με την κοινωνία για τα σημαντικά κοινωνικά ζητούμενα όπως η υψηλή ανεργία, το ασφαλιστικό, το χαμηλό ΑΕΠ, τα δημόσια αγαθά της Υγείας και της Παιδείας και θέλουμε μια κοινωνικά δίκαιη λύση, όπως αυτή των κόκκινων δανείων".

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:

"Το συμφέρον των ολίγων ξεκαθαρίζει πλέον στην ατζέντα της Ν.Δ. Η ανάγκη της Ελλάδας σήμερα, είναι η λειτουργία μιας κοινωνίας ενωμένης, ισχυρής συνεκτικής, που θα έχει εργασία για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Με όφελος και προοπτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Και ιδιαίτερα, όχι για τους ημέτερους και τους κολλητούς που ήταν δίπλα στον πυρήνα της εξουσίας τα προηγούμενα χρόνια".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)