to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:17 | 22.10.2016

Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: «Η αντιπολίτευση αμφισβητεί το δικαίωμα της χώρας στην ανάπτυξη»

«Αύριο, Κυριακή, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξει τα νέα πολιτικά όργανα και τον Γραμματέα του κόμματος. Στο Συνέδριο που προηγήθηκε κατέστη σαφές ότι το πολιτικό κέντρο αποφάσεων, η πολιτική επεξεργασία, πρέπει να ξεκινάει από το κόμμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες των οργάνων και της Κεντρικής Επιτροπής», ανέφερε νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ 99.5 FM.


«Είναι σημαντικό ότι έχουμε ξεκαθαρίσει τι έχουμε να κάνουμε από εδώ κι εμπρός», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. «Σήμερα, η χώρα μας έχει δύο μεγάλα, κεντρικής σημασίας προβλήματα. Το ζήτημα της εργασίας και το ζήτημα της ισονομίας και του δικαίου, που συνδέονται με τη λειτουργία της Πολιτείας και τη Δημοκρατία».

Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι τα δύο προαναφερόμενα ζητήματα αποτελούν κοινωνικά αιτήματα αλλά και δικαιώματα, διότι οι πολίτες, όλων των κοινωνικών τάξεων, απαιτούν να έχουν το δικαίωμα της εργασίας και του εισοδήματος, αλλά και την επιστροφή του δικαίου, την ισονομία και τη σωστή λειτουργία της Πολιτείας. «Είναι εξαιρετικά κρίσιμο, ότι στην Ευρώπη του 21ου αιώνα αμφισβητούνται αυτά τα δύο βασικά δικαιώματα», πρόσθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. 

Στα θέματα της ανάπτυξης, ο Σωκράτης Φάμελλος, αφού ανέφερε τα βασικά αναπτυξιακά εργαλεία, όπως είναι το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο αναπτυξιακός νόμος, το πακέτο Γιουνκέρ κ.α., υπογράμμισε ότι «ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα οικονομικά εργαλεία και οι χρηματοροές. Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη, χρειάζονται δύο προϋποθέσεις. Σταθερό οικονομικό και σταθερό πολιτικό κλίμα, ώστε η χώρα μας να επενδύσει εκ νέου σε τομείς που έχει αποεπενδύσει, κυρίως στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, και να παράξει πραγματικό προϊόν, με υπεραξία για την οικονομία μας».

Ερωτώμενος για το ζήτημα του Ελληνικού χρέους,  ο Σωκράτης Φάμελλος έκρινε ως απαραίτητη μια καταρχάς συμφωνία σε εθνικό επίπεδο, ώστε η διεκδίκηση της χώρας να είναι ενιαία. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «εάν η Αντιπολίτευση δεν θέλει να συμμαχήσει, με στόχο τη διεκδίκηση του χρέους, όπως δεν θέλησε στο αφαλιστικό και δεν θέλει ούτε στα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων, ας προσπαθήσει τουλάχιστον να μην αμφισβητεί τη δυνατότητα της χώρας στην ανάπτυξη, διασπείροντας συνεχώς ψευδείς ειδήσεις και ανησυχία στους πολίτες και στους επαγγελματίες».

«Είναι αδιανόητο, μόλις ένα χρόνο μετά τις εκλογές, η Αντιπολίτευση να αμφισβητεί καθημερινά  την κυβέρνηση ζητώντας εκλογές, μόνο και μόνο για να ξαναπάρει πίσω τις καρέκλες της, να επιστρέψει το παλιό καθεστώς εξουσίας και να συνεχίσει να κάνει χάρες στο παλιό μηντιακό σύστημα», σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)