to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:22 | 15.01.2023

Πολιτική

Σωκρ. Βαρδάκης: Δικαίωση για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ αναφορικά με το αίτημα για ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

«Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων ΕΚΑΒ, αλλά και του δικού μας και αναμένουμε να υλοποιηθεί από την κυβέρνηση η ένταξη των συγκεκριμένων εργαζομένων στα Β.Α.Ε. όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Θετική είναι η γνωμοδότηση για την ένταξη των εργαζομένων ΕΚΑΒ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, από την Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, μετά από τον αγώνα και τις συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις τόσο των ίδιων, όσο και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση του Υπουργείου Εργασίας στην τελευταία κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, ενημερωθήκαμε ότι η Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με αρμοδιότητα τη γνωμοδότηση για την υπαγωγή εργασιών, ειδικοτήτων ή χώρων εργασίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, βάσει των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί και εκκρεμούσαν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, ολοκλήρωσε το έργο της και εξέδωσε πόρισμα, με το οποίο γνωμοδοτεί υπέρ της ένταξης στο καθεστώς των Β.Α.Ε., μεταξύ άλλων, των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, με τις ειδικότητες των βοηθών και οδηγών ασθενοφόρων - διασωστών. Το σχετικό πόρισμα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από το Υπουργείο.

«Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων ΕΚΑΒ, αλλά και του δικού μας και αναμένουμε να υλοποιηθεί από την κυβέρνηση η ένταξη των συγκεκριμένων εργαζομένων στα Β.Α.Ε. όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει χρονικά με την ‘Ημέρα θυσίας του διασώστη’, που καθιερώθηκε στη χώρα μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τιμώντας τη μνήμη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας, ως έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς τους στον συνάνθρωπο», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)