to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 31.05.2018

Αθλητισμός

Σοκ στη Ρεάλ: Τέλος ο Ζιντάν!

Ο Γάλλος τεχνικός αιφνιδίασε τους πάντες και σε συνέντευξη τύπου στο προπονητικό κέντρο της «βασίλισσας» έριξε τη... βόμβα! Μετά από δυόμισι χρόνια στον πάγκο της ομάδας και μετά την κατάκτηση τριών συνεχόμενων Τσάμπιονς Λιγκ, φεύγει!


Σήμερα το πρωί ο Ζιντάν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες καθώς τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να παραιτηθεί... 

Ο «Ζιζού» ανέλαβε τους Μαδριλένους τον Ιανουάριο του 2016, αντικαθιστώντας τον Ράφα Μπενίτεθ, και σε αυτές τις 876 κατέκτησε τα πάντα: τρία Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων!

Έγραψε τη δική του ιστορία και έγινε ο δεύτερος προπονητής με τους περισσότερους τίτλους πίσω από τον Μιγκέλ Μουνιόθ. 

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προσπάθησε να εξηγήσει το σκεπτικό αυτής της «σοκαριστικής» απόφασης, ξεκαθάρισε πως την επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να εργαστεί, αλλά και ότι η παραίτησή του δεν συνδέεται με την «κρίση» που προέκυψε με τις δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο. 

«Πήρα την απόφαση να μη συνεχίσω την επόμενη χρονιά. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο και για εμένα και για τους παίκτες. Σκέφτομαι ότι αυτή η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να νικά και χρειάζεται μια αλλαγή, κάτι νέο. Να αναλάβει ένας άλλος προπονητής με τις δικές του μεθόδους. Νομίζω ότι με εμένα στον πάγκο, θα είναι δύσκολο για αυτή την ομάδα να κατακτήσει τίτλους και του χρόνου. Δεν θα ήθελα να αρχίσω μια σεζόν και να φύγω στην πορεία επειδή τα πράγματα δεν είναι καλά. Θέλω να το κάνω τώρα, που είμαστε όλοι καλά» είπε αρχικά ο Ζιντάν ανακοινώνοντας ο ίδιος την απόφαση που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο. 

 

«Δεν λέω αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Θα είμαι πάντα κοντά σε αυτή την ομάδα, όλη τη ζωή μου. Η Ρεάλ μου έδωσε τα πάντα. Μπορεί σε κάποιους να μοιάζει παράλογο, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή. Μετά από όσα κάναμε αυτά τα τρία χρόνια είναι η σωστή απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορεί να απορεί. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, επειδή ήταν πάντα στο πλευρό μου και όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, ακόμα και στα άσχημα. Και τι να πω για τους παίκτες μου μετά από όσα κάναμε μαζί. Τους ευχαριστώ πολύ, αλλά κι αυτοί τώρα πρέπει να έχουν την ευκαιρία για αλλαγή. Οι παίκτες γνωρίζουν την απόφασή μου. Τους έστειλα μήνυμα και μίλησα με τον Σέρχιο Ράμος» συμπλήρωσε ο Γάλλος.  

«Είναι μια φυσική εξέλιξη. Δεν σκεφτόμουν στη διάρκεια της σεζόν να φύγω. Είναι κάτι φυσικό, που μου βγήκε στην πορεία. Δεν ψάχνω ομάδα. Είμαι κουρασμένος από την ένταση της δουλειάς αυτό το διάστημα εδώ, δεν θα δουλέψω την επόμενη σεζόν» είπε, επίσης. 

O Zιντάν ρωτήθηκε για την καλύτερη και για την χειρότερη ανάμνηση που θα έχει από τη Ρεάλ... «Η καλύτερη ήταν η ημέρα που ο πρόεδρος με έφερε εδώ να παίξω. Ναι, κατακτήσαμε τα Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το πρωτάθλημα ήταν η πιο σπουδαία στιγμή. Η χειρότερη ανάμνηση ήταν φέτος η ήττα στη ρεβάνς με τη Λεγανές για το κύπελλο. Δεν έχω λόγια για να την περιγράψω». 

Ο Πέρεθ ήταν δίπλα του και δήλωσε ότι επρόκειτο για κάτι που ούτε ο ίδιος περίμενε να ακούσει όταν ο Ζιντάν τον πήρε τηλέφωνο το απόγευμα της Τετάρτης και του ζήτησε να συναντηθούν.

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Ρεάλ. Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Έμεινα άναυδος όταν ο Ζιζού μου ανακοίνωσε την απόφασή του. Θα ήθελα πολύ να τον μεταπείσω, αλλά ξέρουμε πως όταν λέει κάτι, μένει σταθερός σε αυτό. Αν χρειάζεται ένα διάλειμμα ή ξεκούραση, μπορεί να τα έχει, τα αξίζει» είπε ο διοικητικός ηγέτης των Μαδριλένων. 

(ΠΗΓΉ: sdna)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)