to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 18.08.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σωκ. Φάμελλος: «Δεν είναι καλός ένας πρωθυπουργός που κρατάει τη μάνικα, αλλά αυτός που φέρνει νόμο στη Βουλή για να έχουμε πυροσβέστες»

«Δεν είναι καλή μια αξιωματική αντιπολίτευση που κάνει αντιπολίτευση από την ξαπλώστρα και από τα Χανιά ή τα νησιά του Αιγαίου. Αντιπολίτευση είναι αυτή που ψηφίζει στη Βουλή να έχουμε πυροσβέστες και που κάνει προγραμματισμό εναέριων μέσων που δεν έκανε», τόνισε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος


«Δεν είναι καλός ένας Πρωθυπουργός που κρατάει τη μάνικα, αλλά αυτός που φέρνει νόμο στη Βουλή για να έχουμε πυροσβέστες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος ενώ επιτέθηκε κατά «της αντιπολίτευσης από την ξαπλώστρα».

Ο κ. Φάμελλος διευκρίνισε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη και την διυπουργική ευθύνη παραγωγής πολιτικής» επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός ήταν παρών στη Βουλή όταν έπρεπε να αποφασίσει την ανανέωση της θητείας των πυροσβεστών σε αντίθεση με τη Ν.Δ. όπως επίσης ήταν παρών κυβέρνηση και Πρωθυπουργός όταν έπρεπε να δώσει την εντολή να είναι διαθέσιμα όλα τα μισθωμένα εναέρια μέσα γιατί η χώρα μας από το 2001 είχε σταματήσει τον προγραμματισμό προμηθειών εναέριων μέσων.

Επιπλέον έβαλε κατά της αντιπολίτευσης της ξαπλώστρας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι καλή μια αξιωματική αντιπολίτευση που κάνει αντιπολίτευση από την ξαπλώστρα και από τα Χανιά, ή τα νησιά του Αιγαίου. Αντιπολίτευση είναι αυτή που ψηφίζει στη Βουλή να έχουμε πυροσβέστες και που κάνει προγραμματισμό εναέριων μέσων που δεν έκανε».

Ο κ. Φάμελλος αναφορικά με τα διαφορετικά στοιχεία αποτίμησης της καταστροφής εξήγησε ότι «τα πρώτα στοιχεία που είχαν έρθει στο κέντρο επιχειρήσεων ήταν αυτά που μιλούσαν για 15.000 στρέμματα στην Ανατολική Αττική ωστόσο από την αρχή επισημάνθηκε ότι θα έπρεπε αυτό να τεκμηριωθεί από τα δορυφορικά δεδομένα».

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε «προς το παρόν αφαιρετική και χονδροειδή την προσέγγιση με ένα περίγραμμα όπως έκανε το Αστεροσκοπείο» ενώ επισήμανε ότι «δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα γίνει κανονική μελέτη και θα βγει σχετική ανακοίνωση. Το δασαρχείο και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας έδωσαν επίσημα το νούμερο των 15.000 στρεμμάτων, όπως και το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, και επιφυλάσσομαι για τα νούμερα του Αστεροσκοπείου γιατί θεωρώ ότι πρόκειται για μια γενική προσέγγιση».

Τέλος διεμήνυσε προς τους επίδοξους καταπατητές, «να μην κάνει κανείς όρεξη, θα υπάρξει άμεση οριοθέτηση των περιοχών που κάηκαν. Οριοθέτηση γίνεται στην καμένη και τη δασική έκταση και αυτό θα γίνει όταν θα υπάρξουν όλα τα δεδομένα».

"Επιχειρηματικότητα με δελτία τύπου δεν γίνεται"

Ο κ. Φάμελλος απάντησε σε ερώτηση που δέχθηκε για το εξώδικο της Ελληνικός Χρυσός: «Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο στη δική μας αντίληψη διακυβέρνησης. Η εταιρεία πρέπει να εφαρμόσει το σύνολο των υποχρεώσεων και των κανόνων. Μου κάνει εντύπωση η δημοσιοποίηση των εξωδίκων από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Κάποιο σκοπό εξυπηρετεί. Έχω την εντύπωση ότι η εταιρεία προσπαθεί με μέσα δημοσιότητας να υποκαταστήσει δεν προσπαθεί να υποκαταστήσει παραγωγικές διαδικασίες που δεν υλοποιούνται. Έχει μία σύμβαση και μία αδειοδότηση περιβαλλοντική, να τις υλοποιήσει».

«Επιχειρηματικότητα με δελτία τύπου δεν γίνεται» τόνισε προσθέτοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του.

Δεν παρέλειψε κλείνοντας να ασκήσει δριμύτατη κριτική σε ΜΜΕ για τη μονομερή παρουσίαση στην εκπομπή του τηλεοπτικού λόγου που δεν πρέπει να εκπροσωπούν πολιτική στην τηλεόραση αλλά πλουραλισμό και ενημέρωση.

"Αμέριστη η αλληλεγγύη μας και η συμπαράστασή μας στη Βαρκελώνη"

Αμέριστη είναι η αλληλεγγύη μας και η συμπαράσταση στη Βαρκελώνη, η Ευρώπη ως πηγή Διαφωτισμού θα πρέπει να επανακτήσει τον πρωτοπόρο ρόλο της. Να δείξουμε ότι οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες έχουν μέλλον τόνισε ο κ. Φάμελλος προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άλλο εργαλείο ενάντια στον εξτρεμισμό πέρα από τα ανθρώπινα δικαιώματα και την περισσότερη Δημοκρατία στις χώρες που οδηγούνται στη μισαλλοδοξία από τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.

Συγκεκριμένα είπε: «Αυτές οι ενέργειες είναι αντίθετες με τη φύση, την ουσία, το ρόλο του ανθρώπου. Είναι κόντρα στη ροή της ανθρωπότητας, κόντρα στον πολιτισμό, την εξέλιξη, την επιστήμη, τη δημιουργία, κόντρα στο δίκαιο, την αγάπη για ζωή. Η σκέψη μας είναι στη Βαρκελώνη και αισθανόμαστε αλληλεγγύη στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Προφανώς και είμαστε απέναντι στα τυφλά χτυπήματα της βίας, απέναντι στη βία, την οποιαδήποτε λογική αποκλεισμού, ρατσισμού, διάκρισης ανθρώπων και περιορισμού του δικαιώματος στη ζωή. Δεν φτάνει πια να λες ότι δεν μπορώ άλλο.» 

Κατ. Μπρέγιαννη

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)