to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σόδομα και Γόμορρα...

Tο δόγμα «η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται» απέκτησε νόημα και στο θρησκευτικό πεδίο. Το γεγονός ότι οι δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου ξεσήκωσαν δικαστικές, αστυνομικές και πολιτικές αρχές, αποτελεί θετικό προηγούμενο για ανάλογες περιπτώσεις ημετέρων ιεραρχών...


Με δυο κουβέντες, ο εν λόγω μητροπολίτης είπε ότι η ομοφυλοφυλία... μεταδίδεται από τη μητέρα αν αυτή κάνει πρωκτικό σεξ (έτσι ακριβώς το είπε) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και νιώσει ευχαρίστηση! Η βαθυστόχαστη γνωμάτευση, σε συνδυασμό με δηλώσεις που έκανε ότι οι ομοφυλόφιλοι «μυρίζουν άσχημα», προκάλεσε αντιδράσεις τόσο των επίσημων Αρχών όσο και άλλων μητροπολιτών.

Ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας διέταξε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, μετά από οδηγίες του γενικού εισαγγελέα, για διερεύνηση ενδεχόμενου ποινικού αδικήματος. «Βαθύ προβληματισμό και θλίψη» για τα σχόλια του μητροπολίτη Μόρφου, που «θίγουν την αξιοπρέπεια και την ισότητα» των Κυπρίων, εξέφρασε και η κυβέρνηση καθώς η Κύπρος αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1998 -παρά την αντίθεση της Εκκλησίας- υπό την πίεση της Ε.Ε., η οποία της είχε απευθύνει σχετικό τελεσίγραφο.

Το πρώτο κύμα ειρωνικών αντιδράσεων στο Διαδίκτυο για τις... γνωματεύσεις του Μητροπολίτη έδωσε τη σκυτάλη στην αρθρογραφία των ΜΜΕ και οδήγησε σε ανακοινώσεις κομμάτων, στην τοποθέτηση της επιτρόπου Διοικήσεως για ρατσιστικό λόγο που υποδαυλίζει βίαιες συμπεριφορές και στην παρέμβαση του προεδρικού συμβούλου για πολυπολιτισμικότητα, αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα Κ. Γαβριηλίδη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο αρχιεπίσκοπος μίλησε ως Πόντιος Πιλάτος -είπε ότι οι απόψεις του μητροπολίτη Μόρφου είναι καθαρά προσωπικές και δεν τον εκφράζουν- αλλά υπήρξαν πιο αιχμηρές φωνές, όπως του μητροπολίτη Κυρήνειας, που αφού συμβούλευσε τον Μόρφου να μην ανακατεύεται στις κρεβατοκάμαρες των ανθρώπων, του υπέδειξε δηκτικά ότι «από την εμπειρία μας μέσα από τη μελέτη των έργων αγίων ανθρώπων της Εκκλησίας ή και σε προσωπική επικοινωνία μαζί τους, δεν έχουμε διαβάσει και δεν έχουμε ακούσει οι άγιοί μας να αναφέρονται σε τέτοιου είδους θέματα με τόση λεπτομέρεια».

Κάπου εκεί ξεκίνησε ένας δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης, με άλλους μητροπολίτες να επικαλούνται τα Σόδομα και τα Γόμορρα για να υπερασπιστούν τον μητροπολίτη Μόρφου, ενώ ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Ιωακείμ πήγε παραπέρα. Επικαλούμενος λόγια συγχρόνου αγίου, υπέδειξε στους γονείς να μην φοράνε παντελόνια στα κορίτσια διότι... «χαλάει ο ψυχισμός τους», επιπλέον δε «εκεί που πιέζουν ανάμεσα στα πόδια είναι τα κύτταρα της ηδονής, τα οποία είναι ευπαθή και αδρανοποιούνται με την πίεση, καταστρέφονται και δεν ικανοποιούνται από τους άνδρες τους και ζητάνε μη φυσιολογικές διεξόδους»! Τώρα πια αναμένεται η αντίδραση του ιατρικού κόσμου - κάθε ειδικότητας...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)