to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 21.06.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

ΣΜΑ Ευκαρπίας: Με τα αιτήματα των κατοίκων τάσσεται ο ΔΣΘ

Με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας κατοίκων, φορέων και συλλόγων τάσσεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την κατασκευή του Σταθμού Μεταφοράς Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης τάσσεται υπέρ της κατασκευής των Σ.Μ.Α., αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
 
Συγκεκριμένα, οι προϋποθέσεις που βάζει είναι οι Σ.Μ.Α. να κατασκευάζονται σε θέσεις που δεν θίγουν την τοπική κοινωνία, να μην κατασκευάζονται σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές από τη στιγμή που υπάρχει και εναλλακτικό οικόπεδο χωροθέτησής τους, να μην κατασκευάζεται ένας και μόνο γιγαντιαίος Σ.Μ.Α.
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση της κατασκευής του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εκτός από τα παραπάνω, επισημαίνει ακόμη ότι η κατασκευή γίνεται σε κοντινή απόσταση από το Δήμο Παύλου Μελά, ο οποίος αποτελεί μια ιδιαίτερα βεβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή και ότι ο σταθμός αυτός θα δέχεται καθημερινά 1.100 τόνους απορριμμάτων, δηλαδή το 80% των απορριμμάτων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. 
 
Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ενόψει όλων των παραπάνω, προτείνει την επανεξέταση του χώρου κατασκευής του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας και τη λήψη σοβαρά υπόψη της πρότασης του πρώην Δήμου Ευκαρπίας, δηλαδή την κατασκευή του Σ.Μ.Α. τρία χιλιόμετρα πιο μακριά και όχι στην υπάρχουσα θέση που απέχει μόλις 100 μέτρα από το ΤΙΤΑΝ και 700 μέτρα από κατοικημένη περιοχή και την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού που εγκρίθηκε το 2005 με ταυτόχρονη ισοκατανομή των απορριμμάτων στους Σ.Μ.Α. και καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων. 


Αναδημοσίευση: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)