to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 04.08.2014

πηγή: alterthess

Κοινωνία

Σκουριές: Αλυσοδεμένες διαδηλώτριες στο εργοστάσιο της "Ελληνικός Χρυσός"

Kλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, ενάντια στο δασοκτόνο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί – με άρθρο του – τις αυθαιρεσίες της Ελληνικός Χρυσός στον Κάκκαβο. Αλυσοδεμένες στο εργοστάσιο εμπλουτισμού της "Ελληνικός Χρυσός" είναι αυτή την ώρα 5 γυναίκες από τις Σκουριές, στο πλαίσιο μιας ακόμη κινητοποίησης των κατοίκων.


Ενημέρωση 12:25

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία - Αυξήθηκε ο αριθμός των συγκεντρωμένων

Embedded image permalink

Μιλάει στο Κόκκινο η Μαίρη Χριστιανού, μια από τις 12 γυναίκες που παρίσταντο έξω από την είσοδο του παράνομου εργοστασίου της Ελληνικός χρυσός στις Σκουριές, διαμαρτυρόμενες για την φωτογραφική τροπολογία που νομιμοποιεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που εξελίσσεται στην Χαλκιδική. 

-----------------------

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτήν τη στιγμή στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές 12 γυναίκες ενάντια στην καταστροφή που πραγματοποιείται στην περιοχή. Πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία με τις 4 από τις γυναίκες να έχουν αλυσοδεθεί στην είσοδο του εργοταξίου.

Η διαμαρτυρία γίνεται εν αναμονή της αυριανής ονομαστικής ψηφοφορίας για το άρθρο 36 και της τροπολογίας του ΥΠΕΚΑ που περιέχει φωτογραφικές διατάξεις οι οποίες νομιμοποιούν όλες τις παράνομες εργασίες και τα αυθαίρετα κτίσματα της Ελληνικός Χρυσός στο όρος Κάκαβος

Την ίδια ώρα έχει βγει κάλεσμα να πάει κι άλλος κόσμος στο εργοτάξιο ενώ στο σημείο υπάρχουν προς το παρόν δύο περιπολικά με 4 άνδρες της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα καλέσουν ενισχύσεις σε περίπτωση που οι διαμαρτυρόμενες παραμείνουν στον χώρο.

Φωτογραφία από @LiziVelis

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)