to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σκοτώνουν τα γεράκια στη Χίο

Ανακοίνωση του ΣυλλόγουΟικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου


Ο Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου με σημερινή (σσ 10/12) ανακοίνωση του καταδικάζει τις πράξεις εκείνων των κυνηγών, των λαθροθήρων, των τυφεκιοφόρων, οι οποίοι εξόντωσαν τα γεράκια στην περιοχή της Κλειδού. Οι «λάτρεις» της φύσης αποδεικνύουν πως η αγάπη τους για περιβάλλον, τα ζώα και τα πουλιά συνοδεύεται από ποτάμια αίματος…

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Το καλοκαίρι η Χίος έζησε μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της. Η φωτιά δεν κατάστρεψε μοναχά την χλωρίδα του νησιού. Κατάφερε τεράστιο πλήγμα στην πανίδα και ιδιαίτερα στην ορνιθοπανίδα του νησιού. Κύρια αυτά που πρώτιστα αποδεκατίζονται στις φωτιές είναι τα αρπακτικά, αετοί, γεράκια, αετογερακινες.

Θα περιμέναμε από τους πολίτες αυτού του νησιού να έδειχναν ιδιαίτερο σεβασμό σε αυτά τα πουλιά. Δυστυχώς. Αυτά δεν γίνονται στο Νταχάου των πουλιών, την Χίο. Δεχθήκαμε καταγγελίες, από φίλους, ότι στην Κλειδού κυνηγοί εξολόθρευσαν τα γεράκια της περιοχής. Πήγαμε και φωτογραφίσαμε.

Στο άγχος τους να σκοτώσουν, μιας και φέτος δεν υπάρχουν πουλιά – κάποιοι τουφεκάνε ό,τι πετάξει… Άνθρωποι ασυνείδητοι, άνθρωποι απάνθρωποι, άνθρωποι του τίποτα, απλά για να κορέσουν τα ένστικτα τους σπέρνουν τον όλεθρο ακόμα και στα γεράκια… Άνθρωποι όμως που έχουν άδεια από την Πολιτεία να σκοτώνουν…

Εμείς γι’ αυτό ακόμα και σήμερα φωνάζουμε: Απαγορεύεστε το κυνήγι. Ό,τι χειρότερο για την άγρια ζωή στο νησί είναι αυτή η βάρβαρη απάνθρωπη απασχόληση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)