to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 30.11.2021

Διεθνή

Σκοτία: Οι φορείς της «Ο» μολύνθηκαν πριν την καταγραφή της στην Αφρική

Μετά την Ολλανδία, και η Σκοτία ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη χώρα, μολύνθηκαν πολύ πριν γίνει γνωστή η παραλλαγή στη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, τα εννέα κρούσματα της «Όμικρον» συνδέονται όλα με μια ιδιωτική κοινωνική εκδήλωση που έγινε στις 20 Νοεμβρίου


Η ανακοίνωση από τη Νότια Αφρική ότι εντοπίστηκε μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού έγινε στις 24 Νοεμβρίου, προκαλώντας ντόμινο περιοριστικών μέτρων για τους ταξιδιώτες από τις χώρες του αφρικανικού Νότου, πανικό στις αγορές και διεθνή ανησυχία, καθώς ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πόσο επικίνδυνο είναι το νέο στέλεχος και αν προσφέρουν επαρκή προστασία τα υπάρχοντα εμβόλια.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Σκοτίας, η Νίκολα Στερτζον επισήμανε:

«Είμαστε σίγουροι ότι θα εντοπιστούν και άλλα περιστατικά τις επόμενες ημέρες που θα συνδέονται με αυτή την εκδήλωση. Είναι γεγονός ότι όλες οι γνωστές μολύνσεις μέχρι στιγμής συνδέονται με το ίδιο κοινωνικό γεγονός, πράγμα που αφήνει ελπίδες η διασπορά να είναι περιορισμένη».

Στη Σκοτία έχουν εντοπιστεί πέντε περιπτώσεις της παραλλαγής «Όμικρον» στην ευρύτερη περιοχή της Γλασκόβης και στην υγειονομική περιφέρεια του Κλάιντ.

Όλα τα νέα στοιχεία σχετικά με το νέο στέλεχος του κορονοϊού καθιστούν σαφές ότι η «Ο» είχε αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, και πριν κηρυχθεί κατάσταση συναγερμού στον κόσμο.

Στην Ολλανδία, τα δείγματα που αποδείχθηκε τελικά ότι είχαν την παραλλαγή «Ο» είχαν ληφθεί στις 19 και 23 Νοεμβρίου. Συνεπώς, για την ώρα είναι ακόμη ασαφές που «γεννήθηκε» η νέα παραλλαγή και οι ανακοινώσεις των ολλανδικών και σκοτσέζικων αρχών περιπλέκουν την κατάσταση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)