to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 22.10.2019

Κοινωνία

Σκοταδιστική δίωξη νηπιαγωγών στα Χανιά - Αναβλήθηκε η δίκη

Αναβλήθηκε η εκδίκασης της υπόθεσης των τεσσάρων εκπαιδευτικών, πρώην σχολικών συμβούλων και νηπιαγωγών οι οποίοι διδάσκουν στην Κρήτη, μετά από μήνυση γονέα που επικαλείται ψυχικό τραύμα και κακοποίηση του παιδιού του, από την γνωστική επαφή με την επιστημονική ονομασία των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων, στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος Αγωγής Υγείας


Αναβλήθηκε η δίκη των 4 νηπιαγωγών, η οποία είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στο Ειρηνοδικείο Χανίων. Η δίκη αναβλήθηκε καθώς απουσίαζε βασικός μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς μηνύθηκαν από έναν γονέα γιατί μίλησαν στα παιδιά για την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων κάτι που σύμφωνα με με τη νομική εκπρόσωπο των νηπιαγωγών ενόχλησε τον γονέα.

Η ίδια μετέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους τη θλίψη των νηπιαγωγών για το γεγονός ότι σύρονται στα δικαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νηπιαγωγοί μίλησαν στα παιδιά καθώς εφάρμοσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμά «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», το οποίο έχει λάβει βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019.

Για το πρόγραμμα εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Γερούκη Μαργαρίτα, Βιταλάκη Έλενα, Τριαματάκη Αθηνά, Μαυράκη Δέσποινα και η εικονογράφος Πέγκυ Φούρκα.

Στα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί δηλώνοντας τη στήριξη τους στις συναδέλφους τους.

«Οι γυναίκες βραβεύτηκαν με παγκόσμιο αριστείο, ωστόσο στην χώρα μας διασύρονται για το έργο τους και δικάζονται. Ως σύλλογος εκπαιδευτικών καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης.

Τη δίωξη καταγγέλουν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, ενώ στο ζήτημα παρενέβη και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

«Χωρίς να θέλουμε να εκφέρουμε γνώμη ή χαρακτηρισμούς για τον μηνυτή γονέα, στεκόμαστε σθεναρά και αταλάντευτα απέναντι σε παρόμοιες παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία, αλλά και σταθερά στο πλευρό των διωκόμενων εκπαιδευτικών, προσμένοντας την αυτονόητη για εμάς δικαίωσή τους και στο δικαστήριο και στις συνειδήσεις των γονιών των μικρών Χανιωτών », αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του. «Ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο, στο πλαίσιο μιας αντίστοιχα σύγχρονης και προοδευτικής κοινωνίας, μας χρειάζεται όλους στην προσπάθεια να παραμερίσουμε οριστικά τα όποια σχετικά συντηρητικά αντανακλαστικά, ενώ καλούμε τους γονείς να σταθούν με τη δέουσα εμπιστοσύνη στο εκπαιδευτικό έργο και τους λειτουργούς του», καταλήγει ο Π. Πολάκης.

Πληροφορίες: Χανιώτικα Νέα, Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)