to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:00 | 29.03.2023

Πολιτική

«Σκόνταψε» στα non-paper ο Οικονόμου - Έσπευσε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία που υπερψήφισε με το ΕΛΚ

Η δήθεν «τροπολογία Παπαδημούλη» για τη χρηματοδότηση της ΕΕ και τον φράχτη στον Έβρο είναι επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου


Να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο προσπάθησε για άλλη μία φορά η ΝΔ η οποία μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου εξαπέλυσε fake news για τον φράχτη στον Έβρο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου θριαμβολογώντας περί «εξασφάλισης χρηματοδότησης για μέτρα επιτήρησης στον φράχτη στον Έβρο» χάρη στη ΝΔ κατηγόρησε παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Παπαδημούλη ότι με τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο «ζητά να μη χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φρακτών» στα εξωτερικά σύνορά της.

Ωστόσο όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η δήθεν “τροπολογία Παπαδημούλη” είναι πια η επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την παραπάνω θέση ψήφισε «και το μισό ΕΛΚ, περιλαμβάνεται σε έκθεση που εγκρίθηκε με 28 "υπέρ", 2 "κατά" και 2 λευκά. Ψηφίστηκε δηλαδή και από το ΕΛΚ».

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφωνεί με τη θέση της Κομισιόν που λέει “όχι” στην συγχρηματοδότηση με κοινοτικά κονδύλια φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπως ζητούν οι Μητσοτάκης- Μελόνι» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ξεκαθαρίζοντας ότι «ζητάμε τα χρήματα αυτά να στηρίζουν κοινωνικές πολιτικές, την απασχόληση, την παιδεία και υγεία! Αφήστε τα ψεύδη».

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία που υπερψηφίστηκε ακόμα και από αρκετούς ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία και περιλαμβάνεται στην έκθεση για τις κατευθυντήριες γραμμές για τον Προϋπολογισμό του 2024, που στο σύνολό της υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία: 28 υπέρ, 2 κατά, 2 αποχή.

Η θέση του Ευρωκοινοβουλίου είναι ένα ηχηρό «όχι» στην κατασκευή νέων φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία «η αρμόδια για τον προϋπολογισμό αρχή της ΕΕ αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης και αναμένει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να αρνείται οποιαδήποτε τέτοια χρηματοδότηση τώρα και στο μέλλον».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Οικονόμου:

«Μετά την επιτυχία της χώρας μας να εξασφαλίσει την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της ΕΕ σε μέτρα επιτήρησης στον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά να μη χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα.

Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του, όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, του "δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα" και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες "λιάζονταν" στην επικράτειά μας.

Αυτά, και άλλα παρόμοια -σαν τα σχέδια για την εκ νέου φορολογική εξόντωση των πολιτών που αποκάλυψε ο κ. Δραγασάκης- εννοούν όταν λένε "προοδευτική διακυβέρνηση". Ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να αλλάξει ταχύτητα στην Ελλάδα, βάζοντας την όπισθεν».

Επιμέλεια: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)