to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 28.03.2023

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σκληρή κριτική από φορείς και αντιπολίτευση για το πολυνομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και φορείς απορρίπτουν το νομοσχέδιο - «Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Ουγκάντα» - Απών ο Άδωνις Γεωργιάδης


(Eurokinissi)

Πυρ ομαδόν κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης από αντιπολίτευση και φορείς.

Κριτική άσκησαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των οδηγών ταξί για την πρόβλεψη που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας σε Uber βανάκια, με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο να σχολιάζει πως «αυτά δεν γίνονται ούτε στη Ουγκάντα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Γιώργος Χότζογλου προέβλεψε ότι 80.000 θέσεις εργασίας θα μείνουν κενές λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας στον κλάδο, ζητώντας να εφαρμοστούν καθολικά οι προβλέψεις της σχετικής συλλογικής σύμβασης, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων μηχανοδηγών ΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών δεν σήκωνε το τηλέφωνο για να ακούσει τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για το έλλειμμα ασφαλείας στους σιδηροδρόμους.

Από εκεί και πέρα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης ανακοίνωσε την επανακατάθεση της τροπολογίας για τη συμπερίληψη των δανειακών ρυθμίσεων στα πόθεν έσχες αιρετών, ζητώντας απαντήσεις για το σκάνδαλο Παπαθανάση, αφού ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει δώσει το «παρών» σε καμία από τις τρεις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής για το εν λόγω νομοσχέδιο.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου καταψηφίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση εκτός από τις προβλέψεις για τα μέτρα στήριξης πληγέντων και συγγενών θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)