to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 23.06.2022

Πολιτική

Σκληρή απάντηση του δημάρχου Βύρωνα σε ΝΔ και Θεοδωρικάκο

Ο Γρηγόρης Κατωπόδης τους κατηγορεί για στημένο σκηνικό έντασης και θέατρο με στόχο την κατασυκοφάντησή του


Σκληρή απάντηση στην απαράδεκτη προπαγάνδα ΝΔ και υπουργού Προστασίας του Πολίτη δίνει ο δήμαρχος Βύρωνα ο οποίος κατηγορήθηκε ψευδώς ότι μπλόκαρε πολιτική εκδήλωση στο δημαρχείο στην οποία ομιλητής θα ήταν ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο δήμαρχος Βύρωνα με γραπτή του δήλωση (23/6/22) επισημαίνει ότι οι ευθείες βολές του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργού έχουν προφανή συκοφαντικό χαρακτήρα και φανερώνουν παντελή έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ «ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεφεύγει με πρωτοφανή τρόπο από τον θεσμικό του ρόλο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες».

Σημειώνεται ότι όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη το απόγευμα, όταν ομάδα ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησε σε κατάληψη του Δημαρχείου Βύρωνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος έχοντας καταθέσει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης, που έχουν απορριφθεί.

Στις 19:30 η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στον χώρο του δημαρχείου της πόλης με ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, η οποία, όμως, λόγω της κατάληψης μεταφέρθηκε σε κοντινή καφετέρια της περιοχής.

Η ΝΔ έσπευσε να χρεώσει δόλο στον δήμαρχο Βύρωνα και ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανακοίνωσή του επεσήμανε «Ευχαριστούμε πολύ τη Νέα Δημοκρατία που μας ενημέρωσε ότι υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης».

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Βύρωνα:

«Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίθεση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η σπουδή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης της ΝΔ Τάκη Θεοδωρικάκου, με την οποία με στοχοποιούν ως σχεδόν… ενορχηστρωτή της κατάληψης του Δημαρχείου Βύρωνα πριν την προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Ωραία ιστορία, αλλά δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, όταν πλείστες όσες εκδηλώσεις όλων των κομμάτων έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα εμπόδιο και κανένα άλλο πρόβλημα στον ίδιο χώρο.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα λοιπόν: καμία ενορχήστρωση από κανέναν δήμαρχο δεν υπήρξε, ούτε ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για το ποιος πραγματοποιεί ή όχι κατάληψη σε έναν χώρο. Η ίδια δε η κατάληψη είναι προφανώς καταδικαστέα από εμάς.

Οι ευθείες βολές του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργού έχουν προφανή συκοφαντικό χαρακτήρα και φανερώνουν παντελή έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεφεύγει με πρωτοφανή τρόπο από τον θεσμικό του ρόλο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Σε αυτό το σκηνικό έντασης που έστησε η ΝΔ και ο κύριος Θεοδωρικάκος δεν σκοπεύω να δώσω συνέχεια, σεβόμενος ως Δήμαρχος Βύρωνα το λαό της πόλης, ο οποίος αποδεικνύει ότι μπορεί να ξεχωρίσει το θέατρο από την πραγματικότητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)