to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:08 | 06.12.2016

Κοινωνία

Σκληρή απάντηση της 7ης Υγ. Περιφέρειας στην ΠΟΕΔΗΝ για την υπόθεση θανάτου ανήλικης στο «Βενιζέλειο»

Για διαστρέβλωση της αλήθειας «εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό συμβάν, χωρίς να σέβεται την οδύνη της οικογένειας», κατηγορεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, με αφορμή την τραγική υπόθεση του θανάτου ανήλικης στο νοσοκομείο «Βενιζέλειο»


Για διαστρέβλωση της αλήθειας «εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό συμβάν, χωρίς να σέβεται την οδύνη της οικογένειας», κατηγορεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, με αφορμή την τραγική υπόθεση του θανάτου ανήλικης στο νοσοκομείο «Βενιζέλειο».

«Ουδεμία προσπάθεια συγκάλυψης έγινε», τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «από την αρχή πρόθεση του υπουργείου και της ΥΠΕ ήταν να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν με σκοπό, εκτός από την απόδοση δικαιοσύνης, την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Δυστυχώς μία από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην επέμβαση του παιδιού είχε την “ατυχία” να είναι συγγενής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη. Αυτό αρκούσε για τον πρωτοφανή κανιβαλισμό τον οποίο υπέστη από μερίδα ΜΜΕ που αρέσκονται στη διαστρέβλωση της αλήθειας, στη λασπολογία και στη συκοφάντηση. Στο χορό αυτό μπήκε από χθες η γνωστή για τον “συνδικαλισμό” των προσωπικών επιθέσεων ΠΟΕΔΗΝ, σε ρόλο δικαστή, πραγματογνώμονα και υπέρτατου κριτή».

Η ΥΠΕ διευκρινίζει ότι όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες (ΕΔΕ, προκαταρκτική εξέταση ) ολοκληρώθηκαν με σύννομο τρόπο. Προσθέτει ότι η ΕΔΕ απέδιδε ευθύνες σε δυο γιατρούς - μια εκ των οποίων η κ. Πολάκη- και μια νοσηλεύτρια και ως εκ τούτου, για τους μεν γιατρούς επιλήφθηκε άμεσα, μετά τη συγκρότησή του, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΥΠΕ, ενώ για τη νοσηλεύτρια το αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό, στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης. Σε αυτό το πλαίσιο, και κατά τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, κλήθηκαν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, κατά την κρίση των συμβουλίων, και η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. «Η κλήτευση προφανώς δεν συνεπάγεται καταδίκη, όπως κάποιοι συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι έσπευσαν να προδικάσουν, κραυγάζοντας για “εξιλαστήρια θύματα”, “κουκούλωμα”, “μεθοδεύσεις” και άλλα τέτοια συνομωσιολογικά, χωρίς βεβαίως καμία απόδειξη».

«Αν κάτι είναι μεθοδευμένο και έωλο», αναφέρει η 7η ΥΠΕ, «είναι η προσπάθεια της ΠΟΕΔΗΝ να δημιουργήσει ενόχους και εντυπώσεις με βάση την αντιπαλότητά της με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας». Την κατηγορεί για «απουσία όλα τα χρόνια που μεθοδικά αποσαθρωνόταν το ΕΣΥ, ενώ τώρα βγαίνει καθημερινά με συνεχείς ανακοινώσεις, μηδενίζοντας τις προσπάθειες για τη στήριξη του συστήματος υγείας και προσπαθώντας να σπείρει το φόβο και την ανασφάλεια μέσω της συνεχούς απαξίωσης των δημόσιων δομών υγείας, ευνοώντας αντικειμενικά τον ιδιωτικό τομέα».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)