to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 29.08.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Σκληραίνει την στάση του ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς

Σε σκλήρυνση της στάσης του προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) απέναντι στους φαρμακοποιούς οι οποίοι αρχίζουν από το Σάββατο τη διακοπής της παροχής φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του οργανισμού


Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να εξοφλεί κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε τον πρόεδρο, Γεράσιμο Βουδούρη, να καταργεί το προσάρτημα της συλλογικής σύμβασης για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) που αφορά στη λειτουργία διανεμητικών λογαριασμών των συλλόγων που κάνουν αναστολή πίστωσης και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή, δίνοντας τη δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.
Ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως όλοι οι σύλλογοι που έχουν διανεμητικό λογαριασμό έχουν εξοφληθεί για το μήνα Μάιο του 2012. «Ως εκ τούτουδεν έχουν ούτε ηθικό ούτε νομικό δικαίωμα για να προβούν σε κινητοποιήσεις που αφορούν σε εξόφληση οφειλών και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων» προσθέτει . Επιπλέον δηλώνει πως για τις συνταγές του Ιουνίου η προθεσμία πληρωμής δεν έχει εκπνεύσει ακόμη ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είσπραξης των εισφορών-πόρων του ΕΟΠΥΥ από τα εντασσόμενα ταμεία, υπάρχει η πρόβλεψη για αποπληρωμή τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί τους γιατρούς με διακοπή της σύμβασης σε περίπτωση επίσχεσης εργασίας αλλά και αποδοχής χρημάτων απευθείας από ασφαλισμένο του οργανισμού. Η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε χθες πως οι γιατροί προχωρούν σε αναστολή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου . Όμως ο ΕΟΠΥΥ στη σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει πως δεν υφίσταται συλλογική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των συμβεβλημένων ιατρών αλλά έχουν υπογραφεί αποκλειστικά ατομικές συμβάσεις. Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει μάλιστα πως «το εν λόγω σωματείο-μόρφωμα ουδόλως νομιμοποιείται να εκπροσωπεί το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ». Τέλος προειδοποιεί πως ενδεχόμενη άρνηση εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων κατά παράβαση των υφιστάμενων ατομικώνσυμβάσεων των ιατρών, συνεπάγεται την άμεση καταγγελία των συμβάσεων αυτών και την διεκδίκηση αποζημίωσης εκ μέρους του Οργανισμού καθώς και  ότι σε περίπτωση που συμβεβλημένος ιατρός του ΕΟΠΥΥ αποδεχτεί οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα απευθείας από ασφαλισμένο του Οργανισμού, παραβιάζει τους όρους συνεργασίας του με τον ΕΟΠΥΥ και αυτό θα έχει ως επακόλουθο την άμεση διακοπή της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)