to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:25 | 22.07.2020

Πολιτική

«Σκευωρία» εις την τρίτη

Τα γνωστά επιχειρήματα, στο γνωστό ύφος, από Σαμαρά, Λοβέρδο και Γεωργιάδη


Στη χυδαία πεπατημένη κινήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. «Το απόστημα έσπασε. Η κάθαρση είναι στα χέρια σας. Μέχρι τέλους-Ποτέ ξανά!» ανέφερε  σε υψηλούς τόνους και επιχείρησε να «βάλει στο κάδρο» τον Αλ. Τσίπρα λέγοντας πως «μην ανησυχείτε, αλλά θα διερευνηθεί κάποια στιγμή και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο». «Άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πως την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός προέτρεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν σήμερα «την παραπομπή του Παπαγγελόπουλου, ώστε να ερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες του από την Δικαιοσύνη! Πραγματικές ευθύνες, σε πραγματικά δικαστήρια, με πραγματικούς μάρτυρες. Όχι σε στημένες σκευωρίες με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες… Αν είναι αθώος, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Αν όμως ο κ.Παπαγγελόπουλος είναι ένοχος - όπως εγώ και η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής πιστεύουμε - τι ακριβώς υπερασπίζεστε; Τι υπερασπίζεστε κ. Τσίπρα; Την πολιτική αθλιότητα; Το 'μαγαζί με τα παραμάγαζα' για να το πω στη γλώσσα του κ. Παπά; Γιατί αυτό που κάνετε εσείς και ο Παπαγγελόπουλος μέχρι σήμερα, είναι να προβάλλετε συνεχώς ενστάσεις επί της διαδικασίας, μήπως κι εμποδίσετε την έρευνα της σκευωρίας».

Γίνατε όμηροι του Παπαγγελόπουλου, είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως «σας είχα προειδοποιήσει ότι θα γίνετε όμηροί του. Κοιτάξτε στον καθρέφτη σας κι αναρωτηθείτε, αν πρέπει να ντρέπεστε, ή να ανησυχείτε. Ή μήπως, και τα δύο; Το να ντρέπεστε όμως, δεν το βλέπω. Το ότι ανησυχείτε όμως, το βλέπω! Κι ορθώς...».

Ως... φυσικούς αυτουργούς, ο κ. Α. Σαμαράς ανέφερε τους «τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, γνωστούς και ως 'μαθητές' του Παπαγγελόπουλου» λέγοντας πως «οι ευθύνες Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανόλη είναι συγκεκριμένες και κατονομάζονται ήδη στο πόρισμα».

Ν. Παππάς: «Ο κ. Σαμαράς είναι η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας»

"Ο κ. Σαμαράς είναι η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας. Έπρεπε να έχει τα κότσια να εμφανιστεί στην προανακριτική και να καταθέσει, όπως έκανα εγώ που δέχθηκα μια αήθη επίθεση", σχολίασε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

«Εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον μου και δεν είχε το θάρρος να απαντήσει τι έκανε αυτός στις συναντήσεις του με τον κ. Μιωνή», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε: «Δεν περίμενα ο κ. Σαμαράς να επικαλεστεί το Μακεδονικό, διότι σήμερα είναι εγγυητής της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Να θυμίσω στον κ. Σαμαρά ότι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ο πρώτος που τεκμηριωμένα τον κατηγόρησε ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι μισοί από αυτούς που τον χειροκροτούσαν εδώ πριν από λίγο», είπε ο Νίκος Παππάς.

Σκευωρία βλέπει και ο Ανδ. Λοβέρδος

«Η διάλυση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η μακροημέρευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο στόχος αυτής της σκευωρίας», ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Υπήρξε έγκλημα, πρέπει να ακολουθήσει τιμωρία», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και εξήγησε για τη πορισματική έκθεση του Κινήματος Αλλαγής: «Εμείς καταδείξαμε ότι υπάρχει ένας υπουργός στον οποίο σήμερα το βράδυ οφείλουμε να ασκήσουμε ποινική δίωξη εναντίον του. Αλλά υπάρχουν και έξι συμμέτοχοι. Φυσικοί αυτουργοί, ηθικοί αυτουργοί, συμμέτοχοι, συνεργοί. Αυτά θα προχωρήσουν, πρέπει να προχωρήσουν. Έχω δηλώσει ότι δεν θα ησυχάσω αν αυτή η υπόθεση δεν κλείσει. Θα τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτά τα εγκλήματα. Δεν θα ξεφύγει κανένας. Αναφέρομαι στον πολιτικό Παπαγγελόπουλο, επί πέντε χρόνια σχεδόν μέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και τους κατά την έννοια του νόμου συμμετόχους. Θα είμαι και στο δικαστήριο υπερασπιστής της κατηγορίας. Θα είμαι εκεί».

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε επίσης ότι σήμερα γίνεται και μια καθαρτήρια πράξη για όλους. «Είναι η τελευταία μέρα που στάζει δηλητήριο στην αίθουσα αυτή, γι΄αυτό το θέμα. Πάει πίσω μας. Αμιγώς δικαστικά όργανα αναλαμβάνουν τώρα το καθήκον τους. Εκεί πρέπει να πάει τώρα η υπόθεση. Και αυτό εισηγείται το Κίνημα Αλλαγής», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. «Μετά από 10 μήνες ερευνών σωστά αποφασίζουμε, όπως φαίνεται, την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και είναι ζήτημα δημοκρατίας», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Δυστυχώς από το σύνολο τον εισαγγελικών λειτουργών, ελάχιστοι παραβίασαν τον όρκο τους και ενήργησαν κατ΄εντολή του υπουργού αν και γνώριζαν ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους», είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι στήθηκε δομή όπως περιγράφει ο Ποινικός Κώδικας για την εγκληματική οργάνωση, περίπτωση συμμορίας.

Η υπόθεση Μιωνή ήταν η υπόθεση που διαμορφώθηκε το καλούπι και για την υπόθεση της σκευωρίας, είπε ο κ. Λοβέρδος και τόνισε ότι υπήρξε δολοφονία χαρακτήρων για τους κ.κ. Μιωνή, Μεταξά και Παπασταύρου, που οδήγησε μάλιστα τον έναν από τους τρεις κοντά στην αυτοκτονία. «Ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαγγλόπουλος ήταν ο εγγυητής της διαπραγμάτευσης, για 350.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας ότι η Ελένη Τουλουπάκη παρέλειψε να εντάξει κρίσιμα αθωωτικά δικόγραφα στη δικογραφία για τον κ. Παπασταύρου.

Αναφορικά με την διαβίβαση της δικογραφίας για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς παραβίασαν όσα ορίζει ο νόμος για την αμελλητί διαβίβαση στη Βουλή, παραβίασαν το νόμο για την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Επίσης ότι η Ελένη Τουλουπάκη ουδέποτε έστειλε στη Βουλή τα ερωτήματα που είχε απευθύνει στην Αμερική για να διαπιστωθεί και πως προέκυψαν οι απαντήσεις.

«Ο Τύπος έπαιξε κομβικό ρόλο και στην υπόθεση της σκευωρίας και στην υπόθεση Μιωνή-Παπασταύρου», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κρεσέντο χυδαιότητας από τον Αδ. Γεωργιάδη

Σφοδρή επίθεση με ακραίες και πρωτοφανείς εκφράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως την χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από τη διακυβέρνηση του κράτους, στήνοντας τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποίησε βαρείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώ έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας από την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ειρήνη Τουλουπάκη. 

«Στήσατε ορισμένοι τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία. Μια σκευωρία με στόχο να καταστρέψει την ελληνική δημοκρατία. Και συμφωνώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την τεκμηρίωση που έκανε, του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας», ανέφερε κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της προανακριτικής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε στη συνέχεια ότι είναι τρία χρόνια εγκλωβισμένος σε μια προανακριτική έρευνα που δεν έχει βρει, ούτε καν αποχρώσεις ενδείξεις, ενώ σημείωσε ότι η εξεταστική επιτροπή που είχε συγκροτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το φάρμακο και διήρκησε 2 χρόνια, ασχολήθηκε με αυτό μόλις 45 δευτερόλεπτα.

«Τόσο σας ενδιέφερε το φάρμακο . Είστε ψεύτες, φαρισαίοι και υποκριτές», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατηγορώντας τον ότι έστησε τη σκευωρία εναντίον 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

«Όταν άκουσα ότι θα έρθει η υπόθεση στη Βουλή για τη δίωξη 10 πολιτικών, πήρα τηλέφωνο τον κ. Παπαγγελόπουλο και του είπα πράγματι ότι οι δημοσιογράφοι λένε ότι θα έρθει ο φάκελος στη Βουλή με καταγγελίες προς υπουργούς από τρεις προστατευόμενους μάρτυρες. Του είπα, αν βρείτε κάτι για μένα να με σκίσετε, αλλά μην κάνουμε παιχνίδια. Εν τιμή, η αντίδρασή του ήταν η εξής: 'Τι είναι αυτά που λες. Εγώ θα το αποτρέψω πρώτος!'. Και δύο εβδομάδες μετά ακούω τον ίδιο να λέει ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Αυτά έγιναν τότε. Για τέτοιο ψεύτη μιλάμε. Και έχει το θράσος αυτός ο άθλιος να έρθει στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, απέρριψε τις κατηγορίες περί παρέμβασής του στη δικαιοσύνη με τις αναφορές του ότι έπρεπε η κ. Τουλουπάκη να πάει φυλακή, αντιτείνοντας ότι «όταν λένε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι παράνομη η δίωξη της Τουλουπάκη δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη;». 

«Τι είναι; Βόλτα για τσάι στο βουνό; Το λέω για να δείξω πόσο ψεύτες και υποκριτές είστε. Και σας πειράζει μόνο ότι τώρα αποκαλύφθηκε η σκευωρία και πλησιάζει η ώρα της τιμωρίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμα, ότι το αντάλλαγμα της κ. Τουλουπάκη για την ανανέωση της θητείας της, ήταν η δίωξη εναντίον του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, καταλογίζοντάς της κατάχρηση εξουσίας. Είπε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο, παρότι ο ίδιος το είχε ζητήσει, γιατί θα αποδεικνυόταν μέσα σε έξι μήνες ότι ήταν αθώος.

«Εγώ σας είχα προκαλέσει να με στείλετε στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά δεν το κάνατε, γιατί θα είχε λήξει η υπόθεσή μου σε 6 μήνες αν είμαι αθώος ή ένοχος. Αλλά εσάς δεν σας ένοιαζε ποιος είναι αθώος. Σας ένοιαζε να μείνετε στην εξουσία. Βρήκατε ένα συνεργό, την κ. Τουλουπάκη, και δύο επίκουρους, Ντζούρα και Μανώλη, μετά τον κ. Σαλάτα, που είπε πρέπει να ερευνηθούν, και την κυρία Ξένη Δημητρίου» ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμα, ότι χωρίς την ενεργό τη συμμετοχή της κ. Δημητρίου, ήταν αδύνατον η κ. Τουλουπάκη να φέρει σε πέρας αυτή τη σκευωρία. «Έτσι μας στήσανε τη σκευωρία Ανδρέα μου αυτοί οι άθλιοι», είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο. 

«Είστε η χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από την κυβέρνηση του κράτους» είπε, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «τώρα που αποκαλύφθηκε η σκευωρία ήρθε στη Βουλή, και είπε στην κυβέρνηση, ότι αν θέλει συναίνεση, να κουκουλώσει τη σκευωρία της Novartis».

«Είστε βαθιά νυχτωμένος κ. Τσίπρα. Η σκευωρία θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ένοχοι θα πάνε στη φυλακή. Όχι για λόγους προσωπικής εκδίκησης, αλλά γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από την πίστη μας στο Σύνταγμα, ώστε να γνωρίζει κάθε επόμενος που θα πάρει την εξουσία, ότι όποιος διανοηθεί να χρησιμοποιήσει δόλια μέσα για να διώξει πολιτικούς του αντιπάλους θα καταλήξει στη φυλακή. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία και έτσι θα προστατεύεται το δημοκρατικό πολίτευμα από μια οργανωμένη συμμορία που προσπάθησε να το αλλοιώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)