to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εμείς καλούμε τους πολίτες ψύχραιμα να θυμηθούν τι τους έταξε προεκλογικά και τι έκανε μετεκλογικά. Για πόσους “άριστους” μάθαμε “την πολιτεία” τους. Για ένα κόμμα που πολλά στελέχη του (ευτυχώς όχι όλα) θεωρούν ότι τα δημόσια οικονομικά είναι προέκταση του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους...


Έως τις 21 Μαΐου μετράμε αντίστροφα. Αναστοχαζόμαστε και κάνουμε τους υπολογισμούς μας: 

╸Πως αξιολογείται η τετραετής διακυβέρνηση από τον κ.Μητσοτάκη;

╸Πως αξιολογούνται όσοι στελέχωσαν ή στήριξαν την κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη;

╸Πως συγκρίνονται με προηγούμενες κυβερνήσεις; 

╸Ποιο είναι το επίδικο στις εκλογές αυτές; 

╸Ποια είναι τα προβλήματα που θα κληθεί να λύσει η επόμενη κυβέρνηση;

╸Τι πολιτικές χρειάζονται για την λύση αυτών των προβλημάτων; 

╸Ποιος μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα;

╸Μπορεί ένα κόμμα μόνο του να τα καταφέρει; 

Αυτά (και άλλα) αναμένεται να αποτελέσουν τα κριτήρια με τα οποία θα προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες. Αυτά θα τεθούν σε λογικές επεξεργασίας από τον καθένα μας προκειμένου να καταλήξουμε στο τι θα ψηφίσουμε.

Δίπλα στην λογική θα υπάρχει και το συναίσθημα. Θα αναμετρηθούν ισχυρά συναισθήματα όπως «οργή», «προσδοκία», «απογοήτευση», «φόβος», «ελπίδα» κ.λπ. Προσωπικά πιστεύω ότι τα συναισθήματα που θα κυριαρχούν την εβδομάδα πριν τις κάλπες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών. Γύρω από αυτά θα κινηθεί η επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ. Θα επιδιώξει να “φέρει” στις κάλπες τους απογοητευμένους παλιούς ψηφοφόρους της. Θα επιδιώξει να φοβίσει με μύθους για δήθεν “ακυβερνησία” λόγω απλής αναλογικής. Δεν αποκλείεται καθόλου πάλι να επικαλεστεί “εθνικούς κινδύνους”.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να θολώσει τα νερά γύρω από την (κατά γενική ομολογία) αποτυχημένη τετραετία της. Θα επιδιώξει να προβάλει δήθεν επιτυχίες και να μειώσει τις κοινώς αποδεκτές μεγάλες αποτυχίες της. 

Και θα πετάξει λάσπη, πολύ λάσπη... Το περιμένουμε. Θα το κάνει μάλιστα “καταγγέλλοντας τον λαϊκισμό”!

Εμείς καλούμε τους πολίτες ψύχραιμα να θυμηθούν τι τους έταξε προεκλογικά και τι έκανε μετεκλογικά. Για πόσους “άριστους” μάθαμε “την πολιτεία” τους. Για ένα κόμμα που πολλά στελέχη του (ευτυχώς όχι όλα) θεωρούν ότι τα δημόσια οικονομικά είναι προέκταση του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους...

Ξέρουμε ότι στη δική μας τετραετία δεν κάναμε όλα όσα θέλαμε, ούτε τα κάναμε όλα σωστά. Όμως πετύχαμε το βασικό, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Υπερασπιστήκαμε τους πιο αδύναμους και σε όσο μπορέσαμε και τους μεσαίους πετύχαμε ανάπτυξη για 10 συνεχόμενα τρίμηνα. 

Σήμερα αγωνιζόμαστε για μια κυβέρνηση συνεργασίας με όλα τα προοδευτικά κόμματα. Για δικαιοσύνη παντού! Προϋπόθεση είναι να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις 21 Μαΐου. 

Σκέψου το και αποφάσισε...

* Ο Γιάννης Μπαλάφας είναι Βουλευτής Β' Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)