to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 09.10.2015

πηγή: zoosos.gr

Κοινωνία

Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου σήμερα το πρωί η πρόεδρος της «Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου» Μαρία Παπαδοπούλου και η Φλωρίκα Τσιρογιάννη πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» καθώς στο Δημοτικό Κυνοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή των Γλαφυρών τα περίπου 70 σκυλιά αργοπεθαίνουν από την ασιτία και τις ασθένειες.


Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Χρύσα Κοσκινά γραμματέας της «Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου» ο εισαγγελέας υπηρεσίας εξήγησε στις εκπροσώπους των σωματείων - που είναι και μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων -  ότι δεν έχουν αρμοδιότητα να σιτίσουν τα έγκλειστα ζώα του καταφυγίου μια και υπάρχει υπεύθυνος που έχει αναλάβει τη διαδικασία αυτή!

Θυμίζουμε ότι μετά από διαγωνισμό ο Νικόλαος Πολύζος ανέλαβε την διαχείριση του κυνοκομείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες προφανώς τον έχουν αφήσει να κάνει ό,τι θέλει εις βάρος των ζώων.

KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (2)

Σκελετωμένα περιμένουν τον θάνατο από την ασιτία και τις ασθένειες.

Τις φωτογραφίες και το οπτικοακουστικό υλικό που βλέπετε με τα σκελετωμένα και τα άρρωστα σκυλιά στα κλουβιά τράβηξαν χθες μέλη των σωματείων οι οποίοι για να σώσουν δύο ετοιμοθάνατα σκυλιά τα πήραν μαζί τους. Η διάγνωση την οποία έκανε ο κτηνίατρος Γιώργος Γάτος για τα δύο ζώα που ζούσαν στον προαύλιο χώρο του κυνοκομείου, που μόνο ως καταφύγιο δεν λειτουργεί, ήταν «ακραίος υποσιτισμός» ενώ το ένα σκυλί έχει αιματοκρίτη 18.

Μέσα στα κλουβιά οι εθελοντές βρήκαν το πτώμα ενός σκύλου να σαπίζει από τα σκουλήκια ένα δεύτερο με καρκινικούς όγκους στο πρόσωπο ενώ όλα είναι υποσιτισμένα. Δυστυχώς αυτός είναι ο «παράδεισος» που υποσχέθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, ο δήμαρχος που επέλεξαν οι πολίτες του Βόλου για δήμαρχο…

Διαμαρτυρηθείτε!

Διαμαρτυρηθείτε για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στον Βόλο επικοινωνώντας με το γραφείο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στους εξής αριθμούς: 2421350173, 2421350174, 2421350122, μέσω twitter: @dimosvolos ή στην επίσημη σελίδα του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου.

Αλήθεια πότε οι αρχές θα ξεκινήσουν να ασχολούνται με όσα πράττει ο κ. Μπέος εκεί; Ο φόβος τους για το πρόσωπο του είναι υπεράνω του νόμου;

MpeosAxilleasANT1

Δηλώσεις του Αχ. Μπέου στον ΑΝΤ1 στις 20 Οκτωβρίου 2014.

KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (3)

KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (8)

KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (9)

Ακόμα και νεκρό στο κλουβί...

KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (17)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)