to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σκασίλα του μεγάλη του Τσίπρα

Σκασίλα του μεγάλη του Τσίπρα, που δεν πήρε τους διακόσιους ψήφους η αναλογική. Σπάνια στην κοινοβουλευτική ιστορία κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης κάνουν τέτοιο δώρο στο κόμμα της πλειοψηφίας. Διότι, πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές όχι μόνο με στόχο την πρώτη θέση αλλά και το μπόνους που επέλεξαν να αφήσουν στο τραπέζι. Διαλέξτε, κυρίες και κύριοι, της Κεντροαριστεράς, ποιος θα πάρει τις πενήντα έδρες...


Με τίτλο πανηγυρικό, βγήκε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή η απογευματινή του ΔΟΛ: Η εκδίκηση της Κεντροαριστεράς! Όπου εκδίκηση το γεγονός ότι χάρη στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, και με τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής, η απλή αναλογική δεν πήρε τους διακόσιους ψήφους που θα επέτρεπαν να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές. Κι έτσι θα πάμε, όταν πάμε, στην κάλπη με το δαμόκλειο μπόνους να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των κεντροαριστερών ψηφοφόρων. Θα διαπεράσει η πόλωση όλο το εκλογικό σώμα, θα βλέπει ο δημοκρατικός πολίτης τον Μητσοτάκη, τον Βορίδη, τον Άδωνι, τον κακό του το φλάρο, και θα μουντζώνει εκείνους που τον άφησαν στα νύχια του εκβιασμού, ενώ τους έδωσε την ευκαιρία ο Τσίπρας να τον απελευθερώσουν.

Επιλογή τους, θα πείτε. Να σας πω, όμως, ένα μυστικό; Σκασίλα του μεγάλη του Τσίπρα, που δεν πήρε τους διακόσιους ψήφους η αναλογική. Σπάνια στην κοινοβουλευτική ιστορία κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης κάνουν τέτοιο δώρο στο κόμμα της πλειοψηφίας. Διότι, πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές όχι μόνο με στόχο την πρώτη θέση αλλά και το μπόνους που επέλεξαν να αφήσουν στο τραπέζι. Διαλέξτε, κυρίες και κύριοι, της Κεντροαριστεράς, ποιος θα πάρει τις πενήντα έδρες. Εμείς ή η επάρατος που τόσα χρόνια σάς έμαθαν να μισείτε και να φοβάστε. Και δεύτερον, αξιοποιώντας στο έπακρο τα εξ οικείων βέλη: Να δώσουν εξηγήσεις οι κεντροαριστερο-πατέρες γιατί άφησαν πενήντα λαχταριστές έδρες μπροστά στο στόμα του Μητσοτάκη.

Τότε θα επέλθει η εκδίκηση, η οποία ως γνωστό είναι ένα πιάτο που τρώγεται επί της κάλπης. Να είστε σίγουροι. Η εκδίκηση των κεντροαριστερών, όμως. Όχι του Ψυχάρη και του Βενιζέλου, αλλά του πλήθους που τοποθετεί τον εαυτό του στον πολύχρωμο και πολύπλαγκτο δημοκρατικό χώρο. Απέναντι στη Δεξιά. Πάντα και αποφασιστικά. Τόσο απέναντι, που άφησαν κατά εκατομμύρια το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια τιμωρία από τη στιγμή που το κατάντησε ο Βενιζέλος καπάκι στον τέντζερή της. Για να μην πάμε ακόμα μακρύτερα: Ότι η Αριστερά έβλεπε την πλάτη τους χρόνια και χρόνια, επειδή για κάνα δυο μήνες, και για ένα μόνο ζήτημα -τη διαβόητη κάθαρση- μπήκε σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με τη Δεξιά. Σε ΕΠΕ, όχι σε μετατροπή της σε θυγατρική της Δεξιάς.

Τούτων δοθέντων, πάμε παρακάτω. Καθείς και την ψήφο του. Θα όφειλε πάντως το Μαξίμου ένα ευχαριστώ σε κείνους που μας άφησαν μονάχους -τι εκδίκηση!- στην κατάμεστη κεντροαριστερή εξέδρα, για να παίξουν τόπι με τη Δεξιά. Να τους θυμίσει τουλάχιστον εκείνο το δικό τους, ότι ο λαός δεν ξεχνά...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)