to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:49 | 01.08.2022

Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Τηλεφώνημα Τσιάρα στον Ντογιάκο μετά το σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τον πρωθυπουργό στη Βουλή για το σκάνδαλο υποκλοπών, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε να κάνει παρέμβαση


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την ομολογία βόμβα του διοικητή της ΕΥΠ ότι τελούσε υπό παρακολούθησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Ο Κώστας Τσιάρας, αφού έγινε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ φέρνει τον πρωθυπουργό στη Βουλή για το θέμα, ανακοίνωσε ότι έκανε παρέμβαση προς τον Άρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, από τον οποίο φέρεται να ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων τηλεφώνων.

Ο Κώστας Τσιάρας υποστήριξε πως η έρευνα για παρακολουθήσεις πολιτικών και μη προσώπων αποτελεί κομβικό στοιχείο για τη λειτουργία του κράτους Δικαίου και για αυτό θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το μείζον ζήτημα για τη Δημοκρατία, το θέμα των παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό Predator, κατέθεσαν σήμερα όπως είχαν προαναγγείλει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Θεωρούμε αφενός ότι ο πρωθυπουργός έχει βαρύτατες ευθύνες και για καθεαυτές τις παρακολουθήσεις και για την προσπάθεια συγκάλυψης τους και πιστεύουμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, μετά την εκστρατεία παραπληροφόρησης, που έγινε μετά από κυβερνητικές διαρροές, για το τι πράγματι διαμείφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τη θέση ότι το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων του δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά είναι ζήτημα δημοκρατίας επανέλαβε σήμερα από τα Χανιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας «ύποπτη» τη στάση του Μεγάρου Μαξίμου, να προσπαθεί όπως υποστήριξε να υποβαθμίσει το θέμα.

Ο κ. Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα υποστήριξε ότι «στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαχέουν fake news» στην ελληνική κοινωνία, τονίζοντας ότι περιμένει από τους αρμόδιους θεσμούς και τη δικαιοσύνη να πουν ποιοι κρύβονται πίσω από τις παρακολουθήσεις.

ΠΗΓΗ: Αυγή & Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)