to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 22.11.2022

Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Τέλος τα ψέματα - Στη Βουλή τη Δευτέρα Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν

Ώρα απαντήσεων για τα κομβικά πρόσωπα του σκανδάλου των υποκλοπών - Η ΝΔ επιδιώκει η συνεδρίαση να είναι απόρρητη και να μην την δείξει το Κανάλι της Βουλής


Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την ακρόαση των Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνου, Φέλιξ Μπίτζιου και Ταλ Ντίλιαν κατόπιν σχετικού αιτήματος της αντιπολίτευσης. Δηλαδή τα κομβικά πρόσωπα του σκανδάλου των υποκλοπών που το Μέγαρο Μαξίμου κάλυπτε όλο αυτόν τον καιρό καθώς αρνιόταν πεισματικά να τα καλέσει για απαντήσεις.

Ο συντονισμός της αντιπολίτευσης επέτρεψε τη συγκέντρωση των 2/5 της Επιτροπής Θεσμών και με βάση τον Κανονισμό της Βουλής η ΝΔ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Από την πλευρά της η ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκει η συνεδρίαση να είναι απόρρητη και να μην την δείξει το Κανάλι της Βουλής. Επισημαίνεται ότι ο Κανονισμός της Βουλής επιτρέπει απόρρητες συνεδριάσεις όταν αφορούν την ΕΥΠ, όμως εν προκειμένω πρόκειται για κλήση που δεν αφορά λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να είναι δημόσια η συνεδρίαση.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης είχε αναφέρει μιλώντας Στο Κόκκινο ότι το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να μην καταθέσουν ο ανιψιός του πρωθυπουργού και οι επιχειρηματίες που συνδέονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa, ραδιουργεί ώστε να επιτύχει να χαρακτηριστούν ως «ύποπτοι» έτσι ώστε να μην καταθέσουν στην κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και η εξεταστική έχει την δυνατότητα να καλεί μάρτυρες και όταν δεν πάνε να τους προσάγει βιαίως. Ωστόσο, αν τους καλέσει ένας εισαγγελέας για ανωμοτί κατάθεση πριν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα μπορούσαν να επικαλεστούν το άρθρο 104 που επιτρέπει να μην καταθέτεις όταν είσαι ύποπτος περιστατικά που μπορεί να επιβαρύνουν την ποινική σου θέση, αλλά και το άρθρο 223» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο Ταλ Ντίλιαν είναι ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, ενώ οι Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος επιχειρηματίες που έχουν συνδεθεί άμεσα με τις εταιρείες Krikel και Intellexa.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)