to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 26.04.2023

Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Δεν υπέκυψε στις πιέσεις και το μπούλινγκ η ΑΔΑΕ

Η ΑΔΑΕ συνεχίζει να ασκεί απερίσπαστη τις αρμοδιότητές της χωρίς εξαίρεση επισημαίνει εκ μέρους της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Χρήστος Ράμμος - Την ανησυχία της για την ενδεχόμενη ακύρωση της σημερινής ακρόασης εξέφρασε και η εισηγήτρια της PEGA Σόφι Ιν'τ Βελντ


Τελικά, η ΑΔΑΕ  δεν ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις και το εκβιαστικό μπούλινγκ στο πλαίσιο μιας νέας εκστρατείας σπίλωσής της με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα για απόσυρση του ζητήματος με την ΕΥΠ από τη σημερινή ημερήσια διάταξη να διαψεύδονται.

Σε μια δήλωση με πολλούς αποδέκτες και υψηλό συμβολισμό προχώρησε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, της Ανεξάρτητης Αρχής που έχει αναλάβει και το δύσκολο έργο της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών από την ΕΥΠ.

Ο Χρήστος Ράμμος, απαντώντας στα στοχευμένα δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ περί παρέμβασης της Αρχής στην προεκλογική περίοδο με αφορμή την έρευνα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, αναφέρει τα εξής:

«Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, με βάση το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία και σε συνέχεια διαδικασιών, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί εδώ και πολύ καιρό, συνεχίζει να ασκεί κανονικά και απερίσπαστη τις αρμοδιότητές της για όλα τα εκκρεμή ενώπιόν της ζητήματα χωρίς εξαίρεση.

Εκ της Ολομελείας της ΑΔΑΕ
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Ράμμος»

Όπως είναι φανερό η δήλωση του Χρήστου Ράμμου απηχεί τις θέσεις της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ. Να σημειωθεί ότι συντονισμένα δημοσιεύματα από ορισμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επέκριναν την ΑΔΑΕ για την έρευνα που έκανε από τον Σεπτέμβριο του 2022 με ειδικό κλιμάκιο στην ΕΥΠ καθώς και το γεγονός ότι μετά την έγκριση του πορίσματος θα κληθεί για εξηγήσεις ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, αλλά και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Η δήλωση της Σόφι Ιν'τ Βελντ

Νωρίτερα, η εισηγήτρια της Επιτροπής Pega -που διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης- Σόφι Ιν'τ Βελντ εξέφρασε την βαθιά της ανησυχία για τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η ΑΔΑΕ αναγκάστηκε να ακυρώσει τη σχετική ακρόαση.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η ΑΔΑΕ θα ζητήσει εξηγήσεις καθώς ο διοικητής της ΕΥΠ  δεν έχει αποστείλει στην Αρχή στοιχεία που του έχουν ζητηθεί και αφορούν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Αντίστοιχα,  η Ολομέλεια αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις και από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες που όπως αποκαλύφθηκε εμπλέκονται με τις παρακολουθήσεις και το παράνομο λογισμικό Predator.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση ελέγχου βασίζεται στα πρακτικά που τήρησε η ομάδα ελέγχου της ΑΔΑΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ κατά τους τέσσερις επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε το κλιμάκιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)