to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το σκάνδαλο Novartis τώρα ανοίγει

H μοναδική σκευωρία είναι αυτή της συγκάλυψης, της τρομοκρατίας και της φίμωσης. Με αρχισκευωρό που έχει όνομα και επώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.


Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis, η Ν.Δ. έστησε το αφήγημα της σκευωρίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός του κόμματος, σύρθηκε πίσω από τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη, τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο και τους κάθε λογής χορηγούς και έστησε το «κόμμα Novartis» δομώντας πάνω σ’ αυτή τη γραμμή το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Ο δήθεν μετριοπαθής Μητσοτάκης ήρθε ως πρωθυπουργός και έστησε την πιο εξόφθαλμη σκευωρία εκ συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Με παρακρατικές μεθοδεύσεις και εργαλειοποίηση θεσμών και Δικαιοσύνης, η Ν.Δ., κέντρα και σκοτεινά παράκεντρα, με παρεμβάσεις που βάζουν την Ελλάδα στο στόχαστρο της Κομισιόν δίπλα στην Ουγγαρία και την Πολωνία, κυνήγησαν και απείλησαν δημοσιογράφους, προστατευόμενους μάρτυρες ακόμα και την αρμόδια εισαγγελέα Διαφθοράς που ερεύνησε την υπόθεση. Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία δεν υπήρξε τόσο μανιασμένη επίθεση για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Το παραπεμπτικό βούλευμα για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη ήρθε να αποδείξει ότι όσο ισχυρή κι αν είναι η παρέμβαση της κυβερνητικής εξουσίας και των εξωθεσμικών κέντρων, υπάρχει αχτίδα φωτός στους κόλπους της Δικαιοσύνης. Αν και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης «ανώτατες δικαστικές πηγές» και υψηλά ιστάμενοι στο Μαξίμου και το υπουργείο Δικαιοσύνης διέρρεαν ότι η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο αφορά την υπόθεση Novartis και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου γκρεμίζει με πάταγο το σαθρό αφήγημα περί σκευωρίας.

Οι δημοσιογράφοι απαλλάσσονται, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε «προαναγγείλει» από το βήμα της Βουλής την παραπομπή τους κάνοντας λόγο για συμμορία και υπόκοσμο. Ενώ η παραπομπή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη γίνεται έπειτα από μήνυση του εμπλεκόμενου στην υπόθεση Ανδρέα Λοβέρδου για μη διαβίβασή της στη Βουλή και αφορούσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή - τελείως άσχετη με την υπόθεση Novartis.

Η δημόσια καταγγελία πολύπειρης δικαστικής συντάκτριας ότι «ανώτατες δικαστικές πηγές» εξύφαναν και εφάρμοσαν οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης επιβεβαιώνει αυτό που όλοι συζητούσαν χαμηλόφωνα.

Η επιμονή του κυβερνητικού εκπροσώπου, του εκπροσώπου του πρωθυπουργού, στην ψεύτικη και συκοφαντική γραμμή περί παραπομπής για χειρισμούς στην υπόθεση Novartis φανερώνει απλώς ότι η μοναδική σκευωρία είναι αυτή της συγκάλυψης, της τρομοκρατίας και της φίμωσης. Με αρχισκευωρό που έχει όνομα και επώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ας ξέρουν όμως ότι στο τέλος η αλήθεια βγαίνει στο φως. Το σκάνδαλο Novartis τώρα ανοίγει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)