to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:44 | 25.01.2017

Διεθνή

Σκάνδαλο με την σύζυγο του Φιγιόν: Πήρε 500.000 ευρώ ως σύμβουλος ενώ δεν δούλεψε ούτε μια ώρα!

Σύμφωνα με αποκάλυψε εφημερίδας, η σύζυγος του υποψήφιου με την δεξιά για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν - ο οποίος θεωρείται και φαβορί- κατηγορείται ότι έλαβε 500,000 ευρώ ως κοινοβουλευτικός του συνεργάτης, χωρίς να δουλέψει ούτε μία ώρα. Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε η δικαιοσύνη σήμερα.


Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε σήμερα προκαταρκτική έρευνα, μετά τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, πληρωνόταν επί χρόνια ως κοινοβουλευτική βοηθός του για υπηρεσίες που δεν προσέφερε.

Ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για ενδεχόμενη κατάχρηση δημοσίων πόρων με αφορμή το δημοσίευμα της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaîné. Ειδικότερα,  η εφημερίδα ανέφερε ότι η Πενελόπ Φιγιόν πληρώθηκε 500.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική συνεργάτης του συζύγου της, αλλά και του αντικαταστάτη του στην Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου, καθώς και για εργασία σε εφημερίδα με άξονα τον πολιτισμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις ότι εργάστηκε πραγματικά.

Ο ίδιος ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία παραδέχτηκε ότι η σύζυγός του εργαζόταν για αυτόν όταν ήταν βουλευτής αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες της εφημερίδας που αναφέρουν ότι πληρωνόταν χωρίς να παράγει έργο. Ο Φιγιόν χαρακτήρισε το άρθρο «γεμάτο απέχθεια και μισογυνισμό» και τόνισε «είμαι εξοργισμένος από την απέχθεια και τον μισογυνισμό που αποπνέει το συγκεκριμένο άρθρο». Δεν έδωσε όμως ακόμα καμιά πειστική απάντηση σχετικά με το θέμα πράγμα που τόνισε και ο Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ίδιος ο Φιγιόν που παρουσίαζε τον εαυτό του ως τη λύση σε ένα διαφθαρμένο χρόνια σύστημα φαίνεται πως παρά τις αντιδράσεις του βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)