to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 08.02.2018

Πολιτική

Σκάνδαλο! Για να δεις ειδήσεις πρέπει να έχεις πάρει τα χάπια σου

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis και οι απειλές που εκτοξεύουν οι εμπλεκόμενοι. Με... ανησυχία ότι στήνεται σκηνικό πόλωσης, ΜΜΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε απόλυτη σύμπλευση τα βάζουν με τις «κουκούλες» των μαρτύρων, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία (τη δυσωδία) της υπόθεσης. Ακολούθησαν ρεπορτάζ για την άδεια Κουφοντίνα, η εισβολή του Ρουβίκωνα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το 7ετές ομόλογο, η επίσκεψη Μοσκοβισί και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

Novartis Gate: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πανικοβάλλονται και απειλούν

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σιωπούν για την ουσία του σκανδάλου με τις μίζες και την τεράστια ζημιά του Δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύουν απειλές και επιδιώκουν την απαξίωση των προστατευόμενων -εκ του δικού τους νόμου- μαρτύρων. (αναλυτικά)


 

Συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί: Το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα

«Το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό όροσημο για την Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Πιέρ Μοσκοβισί, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων να δηλώνει το ίδιο αμέσως μετά τη συνάντηση, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. (αναλυτικά)


 

Υπερκαλύφθηκε κατά πολύ ο στόχος: Στο 3,5% η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου

Ολοκληρώθηκε η τιμολόγηση του νέου 7ετούς ομολόγου που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο - Υπερκαλύφθηκε ο στόχος άντλησης 3 δισ. ευρώ, στα 6,5 δισ. ευρώ οι προσφορές. (αναλυτικά)


 

Ο Άδωνις «θέλει» να δικαστεί για τη Novartis, αλλά… δεν παραιτείται της ασυλίας του

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία, συνεχίστηκε σήμερα στη σκιά των αποκαλύψεων του σκανδάλου Novartis, η κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας και νυν αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Στο επίκεντρο το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ κι όχι μόνο. (αναλυτικά)


 

Πώς οι αμερικανικές αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι της Novartis

Ήδη από το καλοκαίρι του 2016 ο κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας Novartis απασχολεί τη διεθνή επικαιρότητα για μια ακόμη υπόθεση διαφθοράς αυτή τη φορά στην Ελλάδα. (αναλυτικά)


 

Στο 20,9% η ανεργία τον Νοέμβριο: Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων ανήλθε τον Νοέμβριο σε 3.761.452 άτομα, οι άνεργοι ήταν 995.899 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.242.383 άτομα. (αναλυτικά)


 

«Οι επιτυχίες στο ΕΣΠΑ είναι αναμφισβήτητες, όσο κι αν καταστροφολογεί η ΝΔ»

Το Υπουργείο Οικονομία και Ανάπτυξης απαντά με αφορμή ερώτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, για την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. (αναλυτικά)


 

Εισπράχθηκαν μέχρι… δεκάρας πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων σε Mercedes και BMW

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στις εδώ θυγατρικές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Mercedes Benz και BMW, οι οποίες επί πολλά χρόνια κατέφευγαν σε τιμολογιακά τεχνάσματα για να κλέβουν το ελληνικό Δημόσιο, πληρώνοντας μειωμένα τέλη ταξινόμησης, ΦΠΑ και φόρους. (αναλυτικά)


 

Υπουργείο Εργασίας: Διαγωνισμός για υπηρεσίες καθαριότητας από φορείς Κ.Α.Λ.Ο.

Με αυτή την απόφαση, ο ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο του κοινωνικού του ρόλου, θα συμβάλλει στην απασχόληση τουλάχιστον 200 ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. (αναλυτικά)


 

Ξεκινάει το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» - Αναλυτικές πληροφορίες

Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

Ένας χρόνος «kathimerinotita.gov.gr»: Περαιώθηκε πάνω από το 72% των υποθέσεων

Από τις περαιωμένες υποθέσεις, το 40,8% είχε θετική έκβαση για τον ενδιαφερόμενο, το 21,1% γενικεύτηκε και εξυπηρέτησε το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, το 18,8% μετουσιώθηκε σε πρόταση/υπόδειξη ορθότερης λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, το 13,9% είχε αρνητική έκβαση, ενώ το 5,4% απαίτησε νομοθετική πρωτοβουλία. (αναλυτικά)


 

Μείωση του ELA κατά 2,2 δισ. ευρώ

H μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2,2 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. (αναλυτικά)


 

4 εκατ. ευρώ στους 2.500 Έλληνες τευτλοπαραγωγούς της ΕBZ

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο 60% που έχουν να λαμβάνουν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, η διοίκηση της βιομηχανίας διαπραγματεύεται αδιάκοπα την πώληση ποσοτήτων ζάχαρης με διάφορους ενδιαφερόμενους. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)