to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 22.03.2016

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Σκάνδαλο FIFA: Έρευνα για το Μουντιάλ της Γερμανίας, στο «στόχαστρο» και ο Μπεκενμπάουερ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας ξεκίνησε νέα έρευνα προκειμένου να εξετάσει αν υπήρξαν περιπτώσεις δωροδοκίας και διαφθοράς που συνδέονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, το 2006. Μεταξύ των ηγετικών στελεχών που διοργάνωσαν εκείνο το Μουντιάλ ήταν και Φραντς Μπεκενμπάουερ.


Όχι μόνο δεν σταματά η δίνη του σκανδάλου που μαστίζει τη FIFA, αλλά αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» μπήκε και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας ξεκίνησε νέα έρευνα προκειμένου να εξετάσει αν υπήρξαν περιπτώσεις δωροδοκίας και διαφθοράς που συνδέονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, το 2006. 

Μεταξύ των ηγετικών στελεχών που διοργάνωσαν εκείνο το Μουντιάλ ήταν επίσης ο «Κάιζερ», πρώην αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB), πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA. 

Εκτός του Μπεκενμπάουερ υπό έρευνα βρίσκονται επίσης οι Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, πρώην πρόεδρος της DFB, αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής σε FIFA και UEFA, Χέλμουτ Ζάντροκ (πρώην γενικός γραμματέας της DFB), Τέο Τσβάντσιγκερ (αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής), Χορστ Σμιτ (πρώην γενικός γραμματέας της DFB) και Στέφαν Χανς, οικονομικός διευθυντής της DFB και ταμίας της Επιτροπής που διοργάνωσε το Μουντιάλ.

Στις περιπτώσεις των Μπεκενμπάουερ, Τσβάντσιγκερ, Σμιτ και Χανς θα διερευνηθούν πιθανές αθέμιτες πληρωμές και συμβόλαια, προκειμένου η Γερμανία να αποκτήσει πλεονέκτημα ως προς την επιλογή της ως διοργανώτρια χώρα, ενώ το ίδιο θα συμβεί με το μηχανισμό χρηματοδότησης. Με απλά λόγια, η FIFA ερευνά την περίπτωση ενδεχόμενης διαφθοράς και δωροδοκίας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)