to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΣΚΑΪ διαστρέβλωση: Μπογδάνος - Πορτοσάλτε σε ρόλο και... χωρίς ρολόι

Μπογδάνος και Πορτοσάλτε ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αντικυβερνητικής προπαγάνδας και διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων στην εκπομπή "ΣΚΑΪ στις 6", της Τρίτης 5 Ιανουαρίου


Οι "δημοσιογράφοι" Άρης Πορτοσάλτε και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στην εκπομπή του τελευταίου στον ΣΚΑΪ,αφήνουν αιχμές για συγκάλυψη ευθυνών σε ό,τι  αφορά το τραγικό περιστατικό του θανάτου της τετράχρονης στο Ηράκλειο Κρήτης. Παραπλανούν το τηλεοπτικό κοινό και εγκαλούν το υπουργείο Υγείας ότι δεν έχει ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα, δεν έχει διατάξει  Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δεν έχει βγάλει καν ανακοίνωση.

Με αιχμές για συγκάλυψη και αναφορές σε... συγγενικές σχέσεις μελών της κυβέρνησης και γιατρών του Βενιζελείου, Μπογδάνος και Πορτοσάλτε επί ένα μισάωρο αναρωτιούνται όλο νόημα γιατί δεν έχει ασχοληθεί το υπουργείο με το θέμα.

Στο τέλος της εκπομπής ο "σεμνός και συνετός" Μπογδάνος πληροφορεί για την ανακοίνωση του υπουργείου, λέγοντας ψευδώς ότι αυτή βγήκε αφότου έγινε θέμα στην εκπομπή τους ("θεματάρα" κατά τον Μπογδάνο).

Έλα, όμως, που η εκπομπή  "ΣΚΑΪ στις 6" ξεκίνησε στις 6, αν δεν κάνουμε λάθος, και ασχολήθηκε με το συμβάν από τις 7:30 μ.μ. και μετά.

Να σημειωθεί ότι η σχετική ανακοίνωση του υπ. Υγείας βγήκε το μεσημέρι της Τρίτης, και διανεμήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 4:41 μ.μ.

Τι νόημα έχει ο χρόνος; Τα ρολόγια των εν λόγω δημοσιογράφων δουλεύουν όπως τους βολεύει... Επομένως δεν έλειψαν οι αυτάρεσκες και παραπλανητικές διαπιστώσεις Πορτοσάλτε ότι το υπουργείο αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση μετά την... καθοριστική δημοσιογραφική τους παρέμβαση! Κι είχε κι ο... διαμορφωτής της κοινής γνώμης, Μπογδάνος, τόση χαρά, γιατί αισθάνθηκε ότι είναι"χρήσιμοι μέσα σ' αυτό το μαύρο σκηνικό"!

Και σε αυτό θα συμφωνήσουμε με τον Κωνσταντίνο τον... Ψευδολόγο του ΣΚΑΪ: Είναι χρήσιμοι για προπαγάνδα και παραποίηση γεγονότων, για διαστρέβλωση της αλήθειας. Διαμορφώνουν οι ίδιοι ένα "μαύρο σκηνικό" στα ΜΜΕ.

  • Εμφανίζουν εαυτούς ως δημοσιογράφους κύρους και κουνούν με νόημα το δάκτυλο (και με σαφή υπονοούμενα περί συγκάλυψης), ενώ θα όφειλαν να ξέρουν ότι η Προκαταρκτική Εξέταση προηγείται οποιασδήποτε Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
  • Δεν έχουν μπει στον κόπο να ενημερωθούν πριν ενημερώσουν, πριν ξεκινήσουν την "αποκαλυπτική" τους εκπομπή, ούτε καν από το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
  • Ακόμα και όταν διαπιστώνουν την γκάφα, προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως δημοσιογραφική επιτυχία, λέγοντας συνειδητά ψέματα ότι η ανακοίνωση, που όφειλα να γνωρίζουν από τις 4:20, βγήκε στις 7:30.

Απολαύστε τους στο ρόλο τους!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)