to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σιωπή. «Πατριώτης» σκότωσε Αλβανό

Είναι πλέον πεντακάθαρο. Ο φασισμός δρα και ισχυροποιείται μέσα στον χώρο που γενναιόδωρα του αφήνουν η Ν.Δ. και συγκεκριμένα ΜΜΕ. Τα άλλα είναι για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.


Να λοιπόν που με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, έγινε, στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, μια δολοφονία. Θύμα ένας Αλβανός μετανάστης που ζούσε χρόνια στην περιοχή. Δράστης, καθ' ομολογίαν του, ένας Έλληνας πολίτης, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών του, είναι συνδεδεμένος με τη Χρυσή Αυγή.

Τα δεδομένα σχετικά με τη συγκεκριμένη δολοφονία έχουν αποσιωπηθεί πλήρως από τα κατεστημένα ΜΜΕ. Οι τηλεθεατές και οι αναγνώστες δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι Έλληνες σκοτώνουν Αλβανούς. Δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι ο “πατριωτισμός” αποτέλεσε κίνητρο μιας εγκληματικής ρατσιστικής πράξης μίσους. Η είδηση εξαφανίστηκε προκειμένου να προστατευτούν τα στερεότυπα (οι κακοί πρέπει να είναι πάντα οι μετανάστες) και η αθωότητα του “πατριωτικού μπλοκ” που έχει εξεγερθεί για τις Πρέσπες. Το ότι παράλληλα προστατεύεται πολιτικά και η Χρυσή Αυγή δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει. Ας κάνουμε λοιπόν ότι δεν βλέπουμε τον φασισμό αφού δεν μας συμφέρει πολιτικά. Όπως δεν τον είδαμε και στις καταλήψεις.

Το ότι η Ν.Δ. σύρεται πίσω από τους νεοναζί το βλέπουμε ολοένα και πιο καθαρά. Κραυγαλέα πρόσφατα παραδείγματα ήταν η ενέργεια του Ν. Κακλαμάνη να επιβάλει στη Βουλή ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα κατ' απαίτηση της Χ.Α., καθώς και η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, που αναπαρήγαγε δηλώσεις του υποφύρερ της οργάνωσης.

Είναι πλέον πεντακάθαρο. Ο φασισμός δρα και ισχυροποιείται μέσα στον χώρο που γενναιόδωρα του αφήνουν η Ν.Δ. και συγκεκριμένα ΜΜΕ. Τα άλλα είναι για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)