to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 08.02.2017

Πολιτική

Σιωπή από τη ΝΔ για το «φακέλωμα» των πολιτών - ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει η Αρχή Διασφάλισης Προσωπικών Δεδομένων

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «φακέλωμα» των πολιτών, η ΝΔ άλλαξε την πλατφόρμα εγγραφής (αφού πρώτα είχε «κατεβάσει» την επίμαχη σελίδα) ώστε να μην εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών αλλά τα ερωτήματα παραμένουν


Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «φακέλωμα» των πολιτών, η ΝΔ άλλαξε την πλατφόρμα εγγραφής (αφού πρώτα είχε «κατεβάσει» την επίμαχη σελίδα) ώστε να μην εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέα ανακοίνωσή του, στηλιτεύει τη σιωπή της Πειραιώς για το ζήτημα και καλεί την Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να το διερευνήσει και να κινηθεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Η νέα ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «φακέλωμα» των πολιτών, η ΝΔ άλλαξε την πλατφόρμα εγγραφής (αφού πρώτα είχε «κατεβάσει» την επίμαχη σελίδα) ώστε να μην εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών. Η σιωπή της  για το ζήτημα, όπως και η αλλαγή της πλατφόρμας, δεν την απαλλάσσει από τα ερωτήματα που αφορούν στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Τα ερωτήματα παραμένουν: Διατηρεί προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Υπήρξε ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διατήρηση και επεξεργασία τους;  

Δεν έχουμε  καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να ποιεί τη νήσσα γύρω από το θέμα. Καλούμε την Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να το διερευνήσει και να κινηθεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)