to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 07.06.2019

Πολιτική

Singular Logic: Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Η SingularLogic αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι δημοσιοποίησε, και τις δύο Κυριακές, έγκαιρα και με ακρίβεια τις εκτιμήσεις των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα που συλλέγονται με τη μέθοδο της Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων μέσω tablet και κινητών τηλεφώνων (SRT).


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών 2019, που είχε αναλάβει η SingularLogic, μέλος του Ομίλου MIG, για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι καινοτομίες που χρησιμοποίησε η εταιρεία σε αυτές τις εκλογές βελτίωσαν περαιτέρω την εκλογική διαδικασία και την ταχύτητα της ενημέρωσης των πολιτών.

Συγκεκριμένα η SingularLogic, δημοσιοποίησε, και τις δύο Κυριακές, έγκαιρα και με ακρίβεια τις εκτιμήσεις των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα που συλλέγονται με τη μέθοδο της Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων μέσω tablet και κινητών τηλεφώνων (SRT).

Όπως αναφέρει η εταιρεία, σε αυτές τις εκλογές, σε όλα τα τμήματα της Περιφέρειας Αττικής και σε επιλεγμένα τμήματα της υπόλοιπης Επικράτειας, η SingularLogic χρησιμοποίησε 12.000 tablets, με μια ειδική και εύχρηστη εφαρμογή, η οποία είχε τη δυνατότητα κάλυψης πολλαπλών εκλογών (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές), όχι μόνο των αποτελεσμάτων υπέρ Συνδυασμών αλλά και υπέρ Υποψηφίων (σταυροδοσία). Έτσι για πρώτη φορά τα στοιχεία αυτά ήταν άμεσα διαθέσιμα απευθείας μέσα από το εκλογικό τμήμα. Η νέα αυτή διαδικασία λειτούργησε συμπληρωματικά με τη θεσμοθετημένη διαδικασία αποστολής των αποτελεσμάτων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι την Α’ Κυριακή στις 22:00 τα αποτελέσματα από tablets ήταν από 6.260 τμήματα, ενώ από έντυπα μετάδοσης (τηλεγραφήματα) ήταν από 1.560 τμήματα. Αντίστοιχα την Β΄ Κυριακή στις 20:30 τα αποτελέσματα από tablets ήταν από 11.320 τμήματα, ενώ από έντυπα μετάδοσης ήταν από 1.350 τμήματα.

Ειδικά για τις Ευρωεκλογές, το ολοκληρωμένο κεντρικό σύστημα on line καταχώρισης σταυρών υποψηφίων, που η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή στις Περιφέρειες, σε συνδυασμό με τη σταυροδοσία που ήρθε από τα tablets που είχαν διανεμηθεί στην Περιφέρεια Αττικής, επέτρεψε την ύπαρξη της έγκαιρης εικόνας των σταυρών των υποψήφιων Ευρωβουλευτών.

H Διαδικτυακή Πύλη http://ekloges.ypes.gr που υποστηρίζει η SingularLogic για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στις φετινές εκλογές ήταν πλήρως ανασχεδιασμένη προσφέροντας στους πολίτες διευρυμένες πληροφορίες σε επίπεδο Επικράτειας και Συνδυασμών, παρουσίασε για ακόμη μια φορά, διεθνές ενδιαφέρον με επισκέπτες από 200 και πλέον χώρες. Η ιστοσελίδα αυτή συνεχίζει να διατηρεί τα ηνία της 1ης σε επισκεψιμότητα σελίδας, βάσει όγκου δεδομένων και αριθμού χρηστών που εξυπηρετεί, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το βράδυ της Α’ Κυριακής, μεταξύ των ωρών 19:00 έως 24:00, το site δέχτηκε 4.000.000 μοναδικούς επισκέπτες, με το 70% εξ’ αυτών να έχουν κάνει χρήση mobile συσκευής.

Παράλληλα, μεγάλος αριθμός ελληνικών και ξένων δημοφιλών Δικτυακών Τόπων, αξιοποίησε τη δυνατότητα αναμετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από αυτή την Πύλη.

Επιπρόσθετα, με επιτυχία λειτούργησε το σύστημα υποστήριξης των Πρωτοδικείων της SingularLogic, που σε αυτές τις εκλογές αξιοποιήθηκε από το σύνολο αυτών και επέτρεψε να επεξεργαστούν και να αναρτηθούν έγκαιρα τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

Τέλος, πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν τα Βιβλία Εφορευτικής Επιτροπής και Διαλογής που σχεδίασε και υλοποίησε η SingularLogic, δίνοντας τη δυνατότητα στο σύνολο των Δικαστικών Αντιπροσώπων να τα εκτυπώσουν με προ συμπληρωμένους τους Συνδυασμούς και τους Υποψήφιους για κάθε εκλογική διαδικασία.

Η εταιρεία στην ίδια ανακοίνωση ευχαριστεί το Υπουργείο για τη συνεργασία και την υιοθέτηση των καινοτόμων προτάσεών της, καθώς και τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία του συστήματος SRT και στην έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Επίσης ευχαριστεί τα 200 στελέχη της καθώς και τους 300 και πλέον εξωτερικούς συνεργάτες της που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο έργο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)