to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 02.06.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτισμός

Σίμος Ρούσσος: Το Θέατρο της Ρεματιάς είναι έτοιμο, σας περιμένουμε στη συναυλία την Τετάρτη

«21 καλλιτέχνες θα ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτό το μοναδικό χώρο πολιτισμού που έχει το Χαλάνδρι» δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο Η μεγάλη συναυλία στο Θέατρο της Ρεματιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, στις 8 μ.μ.


«21 καλλιτέχνες θα ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτό το μοναδικό χώρο πολιτισμού που έχει το Χαλάνδρι» δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο, καλώντας όλους τους φίλους του Θεάτρου της Ρεματιάς στη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη. 

«Κάποιοι ανεγκέφαλοι επέλεξαν να χτυπήσουν τον μοναδικό χώρο πολιτισμού που διαθέτει μια πόλη 80.000 κατοίκων», ανέφερε ο δήμαρχος. Όμως, με τη συγκινητική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, 10 μέρες μετά τον εμπρησμό, το Θέατρο της Ρεματιάς ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του. «Την Κυριακή που μας πέρασε, με τη βοήθεια χιλιάδων πολιτών υπερβήκαμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και φυτεύσαμε πάνω από 100 δέντρα και θάμνους στη θέση των 20 -αιωνόβιων βέβαια- δέντρων που κάηκαν», είπε ο κ. Ρούσσος και συμπλήρωσε: «Την Τετάρτη θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους φίλους της Ρεματιάς, που είναι πολλοί και συγκινητικοί».

Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Χαλανδρίου έχει γνωρίσει από την ανάληψη των καθηκόντων της έναν «συστηματικό πόλεμο», σημείωσε ο δήμαρχος, θυμίζοντας τις ποινικές διώξεις κατά του δημάρχου, τα θέματα των Ρομά που ανακινήθηκαν ή τα ζητήματα με τον χώρο στάθμευσης των απορριματοφόρων και το ΤΑΙΠΕΔ. «Προφανώς αυτή η ενέργεια με το θέατρο αποτελεί μια κλιμάκωση των ενεργειών που γίνονται σε άλλο επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Ρούσσος

«Απ' όπου κι αν προέρχονται τα συμφέροντα που έδρασαν, είτε σχετίζονται με το θέατρο της Ρεματιάς είτε με το χώρο της νύχτας, εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, θα υπερασπιστούμε αυτό το δικαίωμα να κρατήσουμε την πόλη όρθια, με τους χώρους πολιτισμού, με τους χώρους δημοκρατίας που υπάρχουν», κατέληξε ο δήμαρχος.
 
Η μεγάλη συναυλία στο Θέατρο της Ρεματιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. Όπως διαλαλούν οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες, μαζί θα ξαναφτιάξουμε το θέατρό μας, μέσα από τις στάχτες!

δείτε επίσης:

Ο πολιτισμός δεν καίγεται - Οι γιορτές στη Ρεματιά ξαναρχίζουν!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)