to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 12.10.2013

Πολιτική

Σίμο, μην εκτίθεσαι...

Του Θανάση Καρτερού


 

Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όριά τους. Αυτό ήταν το άλλα-λόγια-να-αγαπιόμαστε σχόλιο του Σίμου για την προβοκάτσια κατά της αριστεράς που αποκάλυψε η "Αυγή". Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και αποφεύγει κάποιο σχόλιο επί της ουσίας, αναβαθμίζει πάντως τον λόγο του: Από τις βλακείες που καταλόγισε στην Αριστερά για τις υποκλοπές τώρα περνάει σε γελοιότητες και φαντασιοπληξίες.

Προφανώς πρέπει να πιστέψουμε ότι ο ορυμαγδός για τα δύο άκρα και η εξίσωση της Αριστεράς με τους ναζί είναι μια αυθόρμητη εκδήλωση των ούλτρα δεξιών ψυχών. Ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, καμιά γραμμή, καμιά μονταζιέρα, κανένα επιτελείο συντονισμού. Έτσι του ήρθε του Χρύσανθου να βγάλει εκτός νόμου τον ΣΥΡΙΖΑ, του Φαήλου να κατευθύνει στην Αριστερά τις σφαίρες του, του Σαμαρά να απειλεί την "εξτρεμιστική αντιπολίτευση" και των παπαγάλων τους στα ΜΜΕ να αποκαλύπτουν την αριστερή βία.

Προφανώς επίσης πρέπει να πιστέψουμε ότι η γραμμή για τα δύο άκρα φτάνει παντού, εκτός από τους μηχανισμούς καταστολής και παρακολουθήσεων. Ότι εκεί ισχύει η γραμμή του ενός άκρου! Ότι δεν γίνονται παρακολουθήσεις αντιπάλων της κυβέρνησης, ότι δεν είναι στόχος βουλευτές και στελέχη της Αριστεράς, ότι δεν ετοιμάζονται νομοθετικά εκτρώματα. Ότι έτσι, χωρίς πρόγραμμα, τους ήρθε να ταυτίσουν το κίνημα στις Σκουριές με εγκληματική οργάνωση. Κι ότι είναι γελοίος ο Καρατζαφέρης όταν αποκαλύπτει ότι παρακολουθούνται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να τους συνδέσουν με τους... εγκληματίες.

Προφανώς, τέλος, είναι φαντασιόπληκτα τα στελέχη της Ν.Δ. που εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη στρατηγική των δύο άκρων, η οποία παράγεται και διακινείται από το Μαξίμου. Και διατυπώνουν ανησυχίες για τον κίνδυνο που αυτή η στρατηγική εκπροσωπεί για τη δημοκρατία και την ομαλότητα. Όπως επίσης είναι φαντασιόπληκτος ο Σπηλιωτόπουλος, που έφερε με ερώτηση στη Βουλή το θέμα των κοριών και των συναφών μεθόδων της ΕΥΠ, ανησυχώντας κι αυτός για το σύννομο και ελεγχόμενο των παρακολουθήσεων.

Προφανώς όλα αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας είναι οφθαλμαπάτη. Όσο για τα άλλα, τα υπόγεια, μια συμβουλή με όλο τον θεσμικό σεβασμό: Σίμο, μην εκτίθεσαι. Ο αριστερός Τύπος συχνά είχε διάφορες ελλείψεις, αλλά πάντα είχε πλεόνασμα σε αξιόπιστες πηγές και ακριβείς πληροφορίες...

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)