to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:15 | 22.03.2017

Κοινωνία

Σημίτης και Γ. Παπανδρέου στο «στόχαστρο» της Βίκυς Σταμάτη κατά την απολογία της

Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, τέθηκαν «στο στόχαστρο» της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, κατά την δεύτερη και τελευταία ημέρα της απολογίας της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.


Η Βίκυ Σταμάτη αναφέρθηκε σε «εγκληματική συμπεριφορά» απέναντι στον σύζυγό της και την οικογένειά του και υποστήριξε, επικαλούμενη όσα της έχει εκμυστηρευτεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύλληψη του, ότι Σημίτης και Παπανδρέου ήθελαν να εξοντώσουν τον μέχρι τότε σύντροφό τους στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη για παράνομες αμοιβές του συζύγου της, ο Κώστας Σημίτης έδωσε το «δακτυλίδι» στον Γιώργο Παπανδρέου με την προϋπόθεση να εξοντώσει τον σύζυγο της. Όπως σημείωσε η Β. Σταμάτη «ο άνδρας μου είπε ότι ο Σημίτης είναι "νονός''. Ο Παπανδρέου έχει σκοπό να μας εξοντώσει».

Η ίδια επανέλαβε στο δικαστήριο όσα είχε ισχυριστεί παλαιότερα σε κατάθεσή της σχετικά «με μεγάλο χρηματικό ποσό που ήθελε ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, να «φθάσει» στον Γιώργο Παπανδρέου». «Ο πρέσβης της χώρας επισκέφθηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, του είπε υπάρχει αυτό το ποσό για σένα και ο άνδρας μου απάντησε πως δεν το γνωρίζει. Του είπε υπάρχει ένα τεράστιο ποσό που αφορά τον Παπανδρέου. Ο πρέσβης είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ και ο άνδρας μου του είπε να επισκεφθεί αυτόν... Δεν ξέρω αν έγινε παραλαβή των χρημάτων...», τόνισε.

Για τον εξάδελφο του συζύγου της και πλέον «κατήγορό» του, Νίκο Ζήγρα, υποστήριξε πως «είχε ένα μεγάλο κόμπλεξ γιατί ήθελε να είναι ο Άκης στην θέση του Άκη», ενώ για τον Γιάννη Σμπώκο είπε πως ο σύζυγός της, της είχε πει ότι, πρέπει να τον απομακρύνει γιατί εν αγνοία του «είναι η τσάντα του... Εν άγνοια του Άκη έβαζαν ετικέτες στον εαυτό τους».

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη και η πρώην σύζυγος του συζύγου της έχει συντελέσει στα όσα περνά η ίδια και ο Άκης Τσοχατζόπουλος: «Η Μολντενχάουερ μία φορά μού είπε στο τηλέφωνο «θα σας καταστρέψω», το κατάφερε. Μας κατάστρεψε».

«Εκείνη σας κατέστρεψε;» την ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. «Ως έναν βαθμό ναι, γιατί είχε πολύ καλές σχέσεις με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου», απάντησε χαρακτηριστικά η κατηγορούμενη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)