to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 17.03.2015

Κοινωνία

Το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη

Με βουβά δάκρυα και μπαλωθιές πλήθος κόσμου συνόδευσε στη τελευταία του κατοικία τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Νεότερη Ενημέρωση


Πλήθος κόσμου, όχι μόνο από την ιδιαίτερη πατρίδα του άτυχου Β. Γιακουμάκη, αλλά και από όλη τη χώρα συνέρρευσε στο χωριό για να αποχαιρετήσει τον 20χρονο φοιτητή, η ιστορία του οποίου έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. 

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Συμμαθητές του Βαγγέλη, αλλά και κόσμος που δεν είχε καμία σχέση με την οικογένεια ήταν παρόντες σε αυτό το ιδιότυπο ραντεβού θέλοντας με τη συγκεκριμένη πράξη να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Η σορός του άτυχου νέου, που συνόδευαν συγγενείς και φίλοι καθώς και πολίτες που, όπως είπαν, έκαναν το ταξίδι για να βρεθούν κοντά στην οικογένεια και να συμπαρασταθούν στο πόνο της, έφτασε στις 6 το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Σούδας. 

Το πρωί της Τρίτης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας για να υποδεχθεί το Βαγγέλη Γιακουμάκη και να τον οδηγήσει στον τελευταίο τόπο κατοικίας του, στο χωριό Σελλί, εκεί απ' όπου κατάγεται ο πατέρας του άτυχου νέου και εκεί όπου θα γίνει η κηδεία του. Πομπή με πάνω από 60 αυτοκίνητα συνοδεύει τον Βαγγέλη στην τελευταία του κατοικία.

Η εξέλιξη της υπόθεσης:

«Το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας» ανέφερε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης στις αρμόδιες Αρχές, μετά τη νεκροτομία στη σορό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, στα Γιάννενα, ο θάνατος του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε «μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».

Όσον αφορά τον χρόνο του θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, συμβαδίζει με τον χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου. Συγκεκριμένα, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε και περιεχόμενο στομάχου, δηλαδή ο Βαγγέλης δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει λίγο πριν εξαφανιστεί.

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, το πόρισμα του ιατροδικαστή, που μεταβιβάστηκε στην οικογένεια και την Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει ότι ο θάνατος του 20χρονου οφείλεται σε «αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο». Θυμίζουμε ότι σε κοντινή απόσταση από τον άτυχο νεαρό βρέθηκε ένα κυνηγετικό μαχαίρι.    

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους συγγενής του άτυχου 20χρονου φοιτητή, αφού ενημερώθηκε από τις Αρχές, το πιθανότερο σενάριο που προκύπτει από τη νεκροψία είναι η αυτοχειρία, όμως οι ιατροδικαστές περιμένουν ακόμα ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να είναι απόλυτα βέβαιοι για το συμπέρασμά τους.


Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος ήταν αριστερόχειρας και συνεπώς μπορούσε να αυτοτραυματιστεί στο δεξί χέρι. Ο οργανισμός υφίσταται αιμορροϊκό σοκ μετά από μεγάλη απώλεια αίματος. Ο συγγενής του άτυχου νέου τόνισε πως η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει με την ιατροδικαστική έρευνα, καθώς «το παιδί πρέπει να δικαιωθεί».
 

Σχετική εξέλιξη:

Τη διαγραφή προσβλητικών αναρτήσεων και σχολίων για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο ζήτησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση. (Περισσότερα εδώ)

_________

Ειδικό κλιμάκιο από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Κυριακή στο σημείο που εντοπίστηκε το πρωί το πτώμα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για περαιτέρω εξετάσεις. 

Το κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής ερεύνησε το χώρο που βρέθηκε η σορός του 20χρονου, μαζί με τον ιατροδικαστή, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένονται ανακοινώσεις για τα αίτια του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένει να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά το μεσημέρι της Δευτέρας, προκειμένου να είναι σε θέσει να κάνει κάποιες ανακοινώσεις. 

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται να δώσει απάντηση αν ο θάνατός του προήλθε από εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Η Αστυνομία προέβη στην εξής ανακοίνωση: «Σήμερα το πρωί, σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, εντοπίστηκε πτώμα άνδρα σε κατάσταση σήψης. Στο σημείο έχει κληθεί και βρίσκεται ιατροδικαστής. Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση των στοιχείων του θανόντος, καθώς και των συνθηκών θανάτου του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί τη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων».

Ο άδικος χαμός του 20χρονου φοιτητή έχει προκαλέσει θρήνο και οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο Twitter το #Vaggelisgiakoumakis έχει γίνει από το πρωί της Κυριακής το δημοφιλέστερο hashtag.

_________________

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής:

Το πτώμα ανασύρθηκε σε προχωρημένη σήψη ανάμεσα στις περιοχές Ανατολή και Κατσικά κοντά σε χωματόδρομο που οδηγεί στη λίμνη.

Τη σορό εντόπισε κάτοικος της περιοχής και ειδοποίησε την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του. 

Στη συνέχεια η σορός του 20χρονου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την οποία αναμένεται να απαντηθεί αν ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη οφείλεται σε έγκλημα ή σε αυτοκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου. 

Δίπλα στη σορό του νεαρού φοιτητή φέρεται να βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

 

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα από την έρευνα που έγινε στη σχολή του Βαγγέλη και επιβεβαιώνει ότι ο 20χρονος γινόταν συνεχώς στόχος επιθέσεων από κρητικούς συμφοιτητές του. "Εκτιμώ ότι πράγματι η κατάσταση δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο παιδί", δηλώνει ο Νομικός Σύμβουλος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα".


 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)