to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 18.06.2014

Πολιτισμός

Σήμερα, στις 8: Οι καταραμένοι του Luchino Visconti στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Σήμερα Τετάρτη, 18/6, στις 20:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 (Μετρό Κεραμεικός, Αθήνα), η τέταρτη ταινία του κύκλου προβολών & εισηγήσεων (διοργάνωση: Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Ταινιοθήκη της Ελλάδος - ΕΚΠΑ)


Σήμερα Τετάρτη, 18/6, στις 20:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 (Μετρό Κεραμεικός, Αθήνα), η τέταρτη ταινία του κύκλου προβολών & εισηγήσεων (διοργάνωση: Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Ταινιοθήκη της Ελλάδος - ΕΚΠΑ) «Βλέμμα στο φασισμό ΙΙ».

Luchino Visconti: Οι καταραμένοι (La caduta degli dei, Ιταλία–Γερμανία 1969, 156΄)

Εισηγείται ο Κύρκος Δοξιάδης, καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παρακμή και η κατάρρευση μιας ισχυρής οικογένειας γερμανών βιομηχάνων, των φον Έσενμπεκ, τη δεκαετία του 1930. Ο Βισκόντι δημιουργεί αλληγορικές, βίαιες κινηματογραφικές σκηνές της διαφθοράς και της παρακμής των ανώτερων τάξεων, της αιμομιξίας και της δυναμικής των οικογενειακών σχέσεων, τη διαστροφής και του μίσους. Η ταινία θέλει να δείξει πόσο αδίστακτο ήταν το ναζιστικό κόμμα στην επιδίωξη των σκοπών του, αλλά και πώς οι δυνάμεις που οδήγησαν στην άνοδο του ναζισμού μπορούν να αναδυθούν ξανά.

είσοδος ελεύθερη

Επόμενη και τελευταία προβολή (ολόκληρο το πρόγραμμα και τα βίντεο των περασμένων εισηγήσεων στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, rosalux.gr)

25 Ιουνίου 2014, 20:00 (στην ταράτσα)

Καρλ Μάυ του Hans-Jürgen Syberberg (Karl May, Γερμανία 1974, 187΄)

Εισηγούνται η Μαρίνα Μαροπούλου, ανθρωπολόγος του Δικαίου, επιστημονική συνεργάτιδα στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Γεράσιμος Κουζέλης, καθηγητής Επιστημολογίας και Κοινωνιολογίας της Γνώσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)