to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:16 | 14.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Σήμερα στις 6 μ.μ.: Διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβική - τρανσφοβική βία

Περισσότερες από δέκα οργανώσεις και έντυπα καλούν σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος σε διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβική - τρανσφοβική βία, στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία. Στο κάλεσμά τους τονίζουν: «Σύνταγμα, Ομόνοια, Ζάππειο : τρία κεντρικά σημεία της Αθήνας, τρία περιστατικά ομοφοβικής βίας σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων , με συμπολίτες μας- άτομα της ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλοφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς) κοινότητας να γίνονται θύματα σωματικής και λεκτικής κακοποίησης. Αυτού του είδους τα περιστατικά, δεν είναι ούτε τυχαία ούτε πρωτόγνωρα. Όσο εντείνεται η οικονομική κρίση, συμπολίτες μας ωθούνται καθημερινά στην ανεργία και σε οικονομικό αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πλασματικούς εχθρούς- αποδιοπομπαίους τράγους».


Και στη συνέχεια του καλέσματός τους, οι υπογράφοντες (ΣΥΔ - Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, ΛΟΑ - Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, OΛΚΕ - Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος, Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνιας Αθήνας, Kόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS, Σύνθεση 10%, Ροζ Καφενείο, GayWorld.gr) προσθέτουν:


«Την κατάσταση έρχονται να κάνουν πιο δραματική οι επιθέσεις σε μετανάστες και τσιγγάνους-Ρομά στο δρόμο, σε σπίτια και σε χώρους λατρείας. Πρόσφατες είναι άλλωστε στην μνήμη μας  και οι επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και η δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών. Στα παραπάνω οφείλουμε να συμπεριλάβουμε  και  τη τρανς κοινότητα, η οποία όχι μόνο δεν απολαμβάνει ίχνος κοινωνικής πρόνοιας αλλά πολύ περισσότερο οδηγείται στον μονόδρομο του πεζοδρομίου, αποκλεισμένη καθώς είναι απο οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική διέξοδο.


Όλα αυτά συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν με την καθημερινή πολιτική νομιμοποίηση της βίας και την απουσία της πολιτείας, παράγοντες που συντελούν τα μέγιστα στην καλλιέργεια της κοινωνικής ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα.


Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών αλλά και της περιρέουσας αδράνειας που χαρακτηρίζει πλέον την πόλη μας και τους κατοίκους της, ΛΟΑΤ και αλληλέγγυες οργανώσεις πραγματοποιούν μια σειρά δράσεων καταγγελίας των πρόσφατων περιστατικών βίας  με στόχο την ευαισθητοποιήση του κοινού, στο γενικότερο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την καταπολέμηση της ομοφοβίας / τρανσφοβίας.


Πιο συγκεκριμένα, καλούμε φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες αλλά και μεμονωμένα άτομα σε μια απο κοινού διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβική - τρανσφοβική βία, στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. (Θα ακολουθήσει πορεία)


Σε κατεύθυνση αντίθετη του αναχρονιστικού αέρα που φαίνεται να πνέει στις κοινωνίες μας, δεν μένουμε αμέτοχοι/ες σε όσα συμβαίνουν δίπλα μας και βάζουμε το χρώμα μας στην κοινωνία που οραματιζόμαστε».



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)