to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 03.07.2012

left.gr

Κοινωνία

Σήμερα στις 12.00 διαμαρτυρία Ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΜ όλων των ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων

Την Τρίτη 3/7, στις 12.00, όλοι και όλες στο Υπ. Μεταφορών. Διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων στη δωρεάν μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ.


Ανακοίνωση του Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων



Οι δείκτες της ανεργίας στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι νεοφιλεύθερες πολιτικές που ακολουθούσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πριν τις 6 Μάη, και που δεν προβλέπεται να παρεκκλίνει από αυτές και η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με το «αριστερό» άλλοθι της ΔΗΜΑΡ, έχουν στοιχήσει τη δουλειά σε περίπου 400.000 ανθρώπους μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012. Οι αυτοκτονίες επειδή δεν μπορούν οι άνεργοι να επιβιώσουν έχουν αυξηθεί ραγδαία και ουσιαστική λύση στο δράμα των εργαζομένων δε διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ενάντια στις προσδοκίες των ακριβοπληρωμένων συμβούλων που εισηγήθηκαν την αύξηση των τιμών στα εισητήρια των ΜΜΜ πέρυσι, τα έσοδα των εταιρειών ΜΜΜ έχουν μειωθεί αντί να αυξηθούν. Η αυξανόμενη κοινωνική εξαθλίωση έχει εξωθήσει χιλιάδες ανθρώπους που δε μπορούν να δίνουν 1,40 ευρώ για 90 λεπτά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να τα χρησιμοποιούν χωρίς να πληρώνουν εισητήριο, διατρέχοντας συν τοις άλλοις τον κίνδυνο να πληρώσουν πρόστιμο 40 φορές τη τιμή του εισητήριου, όταν δε τους περισσεύει ούτε το 1,40 ευρώ του εισητηρίου.

Μαζί με τη συνεχιζόμενη απαξίωση των ΜΜΜ, που ακόμα τελούν (και άγνωστο για μέχρι πότε) υπό δημόσιο έλεγχο, με βαθμιαία υποβαθμιζόμενες υπηρεσίες, ακινητοποιημένα λεωφορεία, διαδρομές που κόβονται επειδή είναι ασύμφορες και κακοπληρωμένους εργαζόμενους, σχηματίζεται εκ των πραγμάτων ένα ζοφερό σκηνικό στα ΜΜΜ, που συχνά καλούνται οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να το πληρώσουν από το υστέρημά τους, με την εξοργιστικά υψηλή τιμή του εισητηρίου και τη παράλογη απαίτηση να πληρώνουν πρόστιμο 40 φορές την αξία του.

Η απαίτηση που έχουμε να μη πληρώνουν οι άνεργοι κανένα εισητήριο, κανένα ληστρικό πρόστιμο στα ΜΜΜ αποτελεί, εκτός από κοινή λογική, και ένα άμεσο και δίκαιο μέτρο προκειμένου να απαλυνθούν τα βάρη των χιλιάδων ανέργων που πλήττονται από τη καπιταλιστική κρίση και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων τριών ετών.

Κανένας άνεργος και επισφαλής εργαζόμενος μόνος του στη κρίση!

Ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΜ όλων των ανέργων!

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!



Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)