to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 28.01.2017

Πολιτική

Σήμερα στην Αυγή: Τορπίλη Μητσοτάκη στη διαπραγμάτευση

Τι θα διαβάσετε σήμερα στην «Αυγή»


Σε ναυάγιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία θα εμπεδώσει την κοινωνικοπολιτική σταθερότητα και θα ενισχύσει την προοπτική εξόδου από την πολύχρονη καταστροφική κρίση, επενδύει με απροκάλυπτο τρόπο ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αντί να τοποθετηθεί έναντι των παράλογων αξιώσεων, πρωτίστως του ΔΝΤ, για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων και για μετά (2018) το τέλος του προγράμματος, βγήκε, μια ημέρα μετά το Eurogroup και ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, και ζήτησε «εκλογές τώρα», δηλαδή πριν από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Φρόντισε δε να στείλει και μήνυμα στους δανειστές ότι είναι «έτοιμος... να αναλάβει το βάρος των δύσκολων αποφάσεων», ήτοι να ικανοποιήσει όλες τις αξιώσεις τους!

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της «Αυγής»:

https://www.avgi.gr/subscriptions

Απάντηση της Αθήνας για τους «οκτώ»

Αυτονόητα δεσμευτικές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αντιδράσεις της Άγκυρας για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς έδωσε χθες η κυβέρνηση τονίζοντας πως οι αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης είναι «αυτονόητα δεσμευτικές». Στο μεταξύ η Τουρκία απειλεί με επανεξέταση της συμφωνίας για το προσφυγικό ενώ υπέβαλε και νέο αίτημα έκδοσης των «οκτώ», οι οποίοι θα συνεχίσουν να κρατούνται για λόγους ασφαλείας.

Κ. Παπανάτσιου: Στο περιουσιολόγιο και οι καταθέσεις

Ανάληψη άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να συμπληρωθεί ο ισχύων νόμος προκειμένου να καταγραφούν και οι καταθέσεις στο περιουσιολόγιο, προανήγγειλε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Υπόμνημα των Ευρωπαίων Οικονομολόγων για την Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκή Ένωση: η απειλή της διάλυσης

Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Μάχη κατά της λήθης για να μην επαναληφθεί ποτέ

Διεθνή Οικονομικά - Ανάλυση του Κώστα Μελά

Με την εκλογή Τραμπ, αρχή του τέλους του οικονομικού υποδείγματος της τελευταίας 40ετίας;

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δασικοί Χάρτες: λύνεται επιτέλους ο γόρδιος δεσμός...

Τις τελευταίες εβδομάδες είδαν πλέον το φως της δημοσιότητας οι δασικοί χάρτες πολλών περιοχών ανά την επικράτεια. Χάρτες που ήταν στα συρτάρια των υπηρεσιών εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δεν έπαιρναν τον δρόμο της ανάρτησης και εν τέλει της κύρωσής τους.

της Κατερίνας Ιγγλέζη

Βαθαίνει το ευρωατλαντικό ρήγμα

Τη διεύρυνση του ρήγματος στο ευρωατλαντικό οικοδόμημα σηματοδοτούν οι χθεσινές συναντήσεις Τραμπ - Μέι στον Λευκό Οίκο και Ολάντ - Μέρκελ στο Βερολίνο. Την ώρα που η Βρετανίδα πρωθυπουργός μιλούσε από τη Φιλαδέλφεια για «κοινή ευθύνη» ΗΠΑ - Βρετανίας στην παγκόσμια ηγεμονία, ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήριζε την προεδρία Τραμπ «πρόβλημα» και η Άνγκελα Μέρκελ μιλούσε για «ριζικές αλλαγές» στο παγκόσμιο στάτους.

Γαλλία: Ο Βαλς άνοιξε την πόρτα

Την πόρτα της εξόδου από το Σοσιαλιστικό Κόμμα άνοιξε ο Μανουέλ Βαλς προειδοποιώντας ότι αν χάσει το χρίσμα από τον Μπενουά Αμόν της αριστερής πτέρυγας, θα στηρίξει Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

tags: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)