to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 30.08.2012

left.gr

Πολιτισμός

Σήμερα, προβολή της ταινίας Κινέττα του Γιώργου Λάνθιμου

Το 2ο Athens Open Air Film Festival μας ταξιδεύει στην «Κινέττα» με θέα την Ακρόπολη


Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζουν το μεγάλο τους καλοκαιρινό θεματικό αφιέρωμα, με τίτλο «Καλοκαίρι στην Αττική», προβάλλοντας στη συνέχεια του 2ου Athens Open Air Film Festival μας ταξιδεύει στην «Κινέττα»την ταινία προπομπό του βραβευμένου και υποψηφίου για Όσκαρ, «Κυνόδοντα», με τον οποίο μοιράζεται έναν εξίσου ιδιόμορφο κόσμο.

Η ταινία:
Κινέττα. Ένα ξεψυχισμένο θέρετρο όπου τον χειμώνα ζουν μετανάστες εργάτες. Ένας μυστικός αστυνομικός παθιασμένος με τ' αυτοκίνητα, τα κασετόφωνα και τις Ρωσίδες, ερευνά μια σειρά από δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα στην περιοχή. Επιστρατεύει τη βοήθεια ενός υπαλλήλου φωτογραφείου, ενός μοναχικού τύπου που κάνει και βιντεοσκοπήσεις, και μια νεαρή καθαρίστρια ξενοδοχείου, η οποία θα υποδύεται τα θύματα.

Το παράξενο αυτό τρίο αναπαριστά τον ένα φόνο μετά τον άλλο, κάτω από τη σχολαστική - αν και αμφιβόλου επιστημονικής σκοπιμότητας - σκηνοθεσία του αστυνομικού. Ο υπάλληλος του φωτογραφείου ερωτεύεται την καμαριέρα, ενώ ο αστυνομικός είναι τρελός για το νέο μοντέλο της BMW. Και η καθαρίστρια δίνεται ολοκληρωτικά στο ρόλο της, προσπαθώντας να γίνει το τέλειο θύμα. Δεν ξέρουμε τίποτ' άλλο γι' αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε τα ονόματά τους. Θα εξαφανιστούν με το πρώτο κύμα των παραθεριστών.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Πέμπτη: 21.00
Χώρος προβολής: Είσοδος Θεάτρου Διονύσου - (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Απέναντι από την είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης

Είσοδος ελεύθερη

αναδημοσίευση από ελcultute.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)