to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 24.07.2020

Πολιτική

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Με τις σημερινές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ολοκληρώθηκαν οι επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, με τά και τις χθεσινές με τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Βελόπουλο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ζητώντας παράλληλα τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σταθερή επιδίωξη αποτελεί η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και ο γόνιμος διάλογος.

Χτες ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους Αλ. Τσίπρα, Φ. Γεννηματά και Κ. Βελόπουλο.

Πως ο Κουτσούμπας «γείωσε» τον Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός και ο γ.γ. του ΚΚΕ δεν έκαναν την καθιερωμένη χειραψία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού με τον κ. Μητσοτάκη να ρωτάει τον κ. Κουτσούμπα αν θέλει να χαιρετηθούν με τον αγκώνα ή τη γροθιά και αφού ο δεύτερος το αρνήθηκε λέγοντας «τις έχω κόψει τις αγκωνιές και τις γροθιές», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κάνει χιούμορ λέγοντας «δεν είναι ένδειξη καπιταλιστικής οικειότητας η αγκωνιά» για να λάβει πληρωμένη απάντηση από τον κ. Κουτσούμπα «είναι λίγο γελοίο όμως».

Σημεία από τις δηλώσεις Κουτσούμπα:

«Το συμπέρασμα από τη σημερινή συνάντηση και ενημέρωση είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίοι έχουν εναποθέσει την ασφάλεια, την ειρήνη σε όλη αυτή την περιοχή, σε όλους αυτούς που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με τις συγκρούσεις, τους έντονους ανταγωνισμούς στη περιοχή, που δεν είναι άλλοι από την ΕΕ, από το ΝΑΤΟ, από τις ΗΠΑ.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες θέλουμε ξανά να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους στρατευμένους νέους μας, στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στους φαντάρους που βρίσκονται πραγματικά μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση και έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά σημαντικά προβλήματα»

«Επίσης είχαμε την ευκαιρία με τον κ. Πρωθυπουργό να ανταλλάξουμε σκέψεις για την Σύνοδο Κορυφής. Εκφράσαμε την αντίθεση και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ όσον αφορά τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια, τα οποία πάλι θα πλήξουν το λαϊκό εισόδημα, θα παρθούν μέτρα ενάντια στα λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους της χώρας μας. Μιλάμε για μνημόνια διαρκείας, μιλάμε στην ουσία για νέα μνημονιακά μέτρα, έστω και αν βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις, που ακούγονται όμορφα στα αυτιά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)