to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 28.11.2022

Κοινωνία

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που παρέσυρε την 21χρονη στην Καμάρα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21 ετών φοιτήτρια ενώ η 19χρονη συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους - Τα επόμενα 24ωρα η κηδεία της αδικοχαμένης φοιτήτριας


Σήμερα το πρωί πέρασε πρώτος το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας, ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος διώκεται -μεταξύ άλλων- για επικίνδυνη οδήγηση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο. 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21 ετών φοιτήτρια, στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της ύστερα από νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Αντίθετα με τον 26χρονο, η 19χρονη συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, ο κατηγορούμενος οδηγός δεν απολογήθηκε επί της ουσίας, τονίζοντας, κατά πληροφορίες, «ότι δεν είναι η ώρα να απολογηθώ», ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας.

Το κατηγορητήριο του αποδίδει τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης που είχε αποτέλεσμα το θάνατο (κακούργημα), της εγκατάλειψης τροχαίου και της οδήγησης χωρίς δίπλωμα (πλημμελήματα).

Από την πλευρά της, η 19χρονη συνοδηγός, η οποία διώκεται ως απλή συνεργός στις δύο πρώτες πράξεις, αρνήθηκε το κατηγορητήριο. Κατά την απολογία της φέρεται να ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν παρείχε ψυχική συνδρομή στην τέλεση του αδικήματος της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο. «Τρεις φορές ζήτησα από το οδηγό να σταματήσει και να κατέβω. Ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εκείνος με καθησύχασε πιάνοντας το χέρι μου και διαβεβαιώνοντάς μου ότι όλα θα πάνε καλά», φέρεται να απολογήθηκε η ίδια.

Ο 26χρονος είχε παρουσιαστεί το πρωί της περασμένης Πέμπτης (εκτός αυτόφωρης διαδικασίας) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, κι έδωσε κατάθεση για το περιστατικό (διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια παραμονής στη χώρα). Λίγες ώρες νωρίτερα είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και η 19χρονη.

Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ζητά η οικογένεια του θύματος

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης, Νικόλας Ρουσόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την ψυχραιμία του οδηγού να πατήσει το θύμα του δύο φορές, αλλά και για την ευθύνη της 19χρονης συνοδηγού του.

«Διαφοροποιούνται τα δεδομένα. Μιλάμε πλέον για ανθρωποκτονία. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει παράταση για να προετοιμάσει την απολογία του. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως χτύπησε το κορίτσι δύο φορές, όχι μία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλας Ρουσόπουλος.

Για την 19χρονη συνοδηγό, ο δικηγόρος της οικογένειας εξηγεί: «Μιλάμε πλέον για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Και πρέπει πλέον να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι ο συνοδηγός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Έχει ευθύνη απέναντι στην συμπεριφορά του οδηγού, αλλά και στην κοινωνία».

Τα επόμενα 24ωρα η κηδεία της φοιτήτριας

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αξιολόγηση των οργάνων της 21χρονης, μετά την απόφαση δωρεάς που έλαβαν οι γονείς της και αύριο αναμένεται να γίνει γνωστό σε ποια νοσοκομεία θα κατευθυνθούν. Ως εκ τούτου, η κηδεία της άτυχης φοιτήτριας δεν θα γίνει σήμερα, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, αλλά μετά το πέρας της όλης διαδικασίας.

Η 21χρονη, η οποία είναι εγκεφαλικά νεκρή, παραμένει στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου διασωληνωμένη και με αναπνευστήρα ώστε να διατηρούνται οι λειτουργίες των οργάνων, που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έδειξαν για την καρδιά και τους πνεύμονες το Ωνάσειο και για το ήπαρ και τα νεφρά το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)