to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 10.11.2021

πηγή: efsyn.gr

Πολιτική

Σήμερα οι αποφάσεις για τα ντιμπέιτ του ΚΙΝΑΛ

Στη διάρκεια της χθεσινή συνεδρίασης, η κατεύθυνση των ιθυνόντων της επιτροπής ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η διεξαγωγή συνολικά τριών τηλεοπτικών συζητήσεων, δύο στον α’ γύρο με όλους τους υποψηφίους (στις 22 και 29 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3) και ενός στον β’ γύρο με τους φιναλίστ της αναμέτρησης (στις 8 Δεκεμβρίου), κατά το πρότυπο του 2017


Μετά το χθεσινό (9/11) αδιέξοδο, η συνεδρίαση της αρμόδιας εκλογικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ) θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σήμερα στις πέντε το απόγευμα, σε μια προσπάθεια να επέλθει συμφωνία όλων των πλευρών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έντονο είναι το ενδιαφέρον και των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, που επιθυμούν να οργανώσουν παρόμοιες συζητήσεις.

Στη διάρκεια της χθεσινή συνεδρίασης, η κατεύθυνση των ιθυνόντων της επιτροπής ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η διεξαγωγή συνολικά τριών τηλεοπτικών συζητήσεων, δύο στον α’ γύρο με όλους τους υποψηφίους (στις 22 και 29 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3) και ενός στον β’ γύρο με τους φιναλίστ της αναμέτρησης (στις 8 Δεκεμβρίου), κατά το πρότυπο του 2017. Με το σχέδιο αυτό έδειχνε να συμφωνεί η πλειονότητα των υποψηφίων.

Ωστόσο, η πλευρά Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε χθες στο Ηράκλειο Κρήτης, διαφώνησε στο διαδικαστικό σκέλος, γνωστοποιώντας ότι εισηγείται να διεξαχθούν τρεις θεματικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων, ενώ εκτίμησε ότι «η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι μία και μόνον τηλεοπτική συζήτηση με απαντήσεις του λεπτού και με ατάκες εντυπωσιασμού δεν ενδιαφέρει κανέναν».

Όπως διέρρευσε από την πλευρά Λοβέρδου, συμφωνούν επί της αρχής στο βασικό πλαίσιο διεξαγωγής του ντιμπέιτ με τους όρους τους 2017. Παράλληλα τονίστηκε η αναγκαιότητα να υπάρχει δυνατότητα υποβολής ελεύθερης ερώτησης μεταξύ των συνυποψηφίων. Εξάλλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος συμφωνεί και στην διαξαγωγή ντιμπέιτ στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που τυχόν θα την ζητήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος του Παύλου Χρηστίδη, Νίκος Μπήλιος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πρόταση Χρηστίδη και η επιστολή που είχε αποστείλει από 2/11 στην ΕΔΕΚΑΠ χρησιμοποιήθηκε ως γέφυρα συμβιβασμού μεταξύ του modus operandi που προτάθηκε:

  • Πάμε στο μοντέλο ντιμπέιτ του 2017

  • 2+1 ντιμπέιτ

  • 22/11: EΡΤ πανεθνικής εμβέλειας με εκπροσώπους δημοσιογράφων από όλα τα μεγάλα κανάλια (4 αδειοδοτημένα)

  • 29/11: EΡΤ3 Κανάλια Περιφέρειας.

Κατά τον εκπρόσωπο του Π. Χρηστίδη, σήμερα αναμένεται να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών, οι θεματικές τους, η οργάνωση και το στήσιμο των ντιμπέιτ και οι συντονιστές (η πλευρά Χρηστίδη ζήτησε να υπάρχει γυναίκα συντονίστρια και παρουσία κοινού για ερωταπαντήσεις).

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού τα ντιμπέιτ να διεξαχθούν με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε από την πλεθρά του ότι «αυτό το μοντέλο δεν είναι ντιμπέιτ, είναι παράλληλοι μονόλογοι. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Δια ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της Δημοκρατική Παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα».

«Θέλω τον πρόεδρο της παράταξης να τον εκλέξουν άνθρωποι που πιστεύουν ιδεολογικά στον χώρο μας και όχι τρίτες δυνάμεις που ανήκουν κατά συνείδηση στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί όποιος περνάει απέξω, ψήφισε και θα ξαναψηφίσει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, να θέλει να επηρεάσει το ποιος εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι αδιανόητο και δείχνει έλλειψη πολιτικού πολιτισμού κάποιοι να κινητοποιούν τέτοιες δυνάμεις» τόνισε επίσης ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ (10/11). 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)